PETROV PORUČIO: / "Ili će u utorak biti poznat mandatar ili idemo na nove izbore"

Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl

Čelnik Mosta Božo Petrov kazao je kako se nada da su obje strane mislile iskreno kada su pristale na uvjete.

17.12.2015.
18:20
PIXSELL, Luka Stanzl
VOYO logo

"Šamaranja više neće biti, odugovlačenja više neće biti. Ili će u utorak biti poznat mandatar ili idemo na nove izbore", kazao je Petrov.

Image
KARAMARKO: /

Nacionalno vijeće HDZ-a dalo mi je ovlasti donošenja zaključaka

Image
KARAMARKO: /

Nacionalno vijeće HDZ-a dalo mi je ovlasti donošenja zaključaka

Petrov je kazao kako su se "razni politički analitičari iživljavali nad Mostom pet tjedana". Sada ga interesira kako će komentirati situaciju u kojoj su obje strane pristale na "našu navodno suludu ideju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo dopustiit odugovlačenje"

"Dopustili smo da nas se šamara, no toga više neće biti, nećemo dopustiti odugovlačenje", kazao je Petrov i dodao: "Rokova više nema".

Petrov je najavio sutrašnji sastanak u 12 sati "s prvom koalicijom koja je pristala". Dodao je kako se tom sastanku može priključiti i druga strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije u 19 sati slijedi i drugi sastanak vezan uz definiranje mandatara i svih drugih pozicija. "I tu se mogu priključiti", rekao je Petrov i dodao da te pozicije mogu definirati "samo stranke koje uđu u izvršnu vlast".

Sastanak točno u podne

Most će sutra u 12 sati održati sastanak u središnjici u Zagrebu. Na sastanku će biti po 5 stručnih osoba, 5 osoba iz mosta i po 5 osoba iz drugih "koalicija koje žele ući u tripartitnu vladu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tema sastanka je odabir ključnih, najvažnijih promjena od onih koje smo usuglasili, a koje se trebaju napraviti u iduće 4 godine. Ti razgovori trajati ce najkasnije do nedjelje. Sljedeći sastanak je također sutra u našim prostorijama u 19:00h. Tema sastanka je iznošenje prijedloga nestranačkog mandatara i usuglašavanje po tom pitanju. Ti razgovori ce trajati do nedjelje navečer, najdalje. Sve stranke koje žele sudjelovati u formiranju Vlade pozvane su na sastanak. One stranke koje formiraju Vladu, definirati će i druge pozicije, uključujući i one u Saboru", objavili su iz Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo