HRVATSKI GRAD POSTAJE 'SLATKI CENTAR SVIJETA'?: / Indijski poduzetnik tamo planira proizvoditi sastojke za popularni namaz

Image
Foto: Pixsell, Profimedia

Indijski poduzetnik Arvind Kumar najavio je ulaganje 50 milijuna eura u nasade lješnjaka, oraha i kestena te sklapanje dogovora s Ferrero Rocherom koji bi te orašaste plodove otkupljivao

15.2.2020.
20:23
Pixsell, Profimedia
VOYO logo

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović jučer je potpisao neobvezujući Ugovor o razumijevanju s indijskim poduzetnikom Arvindom Kapurom. On je vlasnik lanca pizzerija i direktor investicijsko-tehnološke kompanije Capitel Group, a u Petrinju ga je privukla mogućnost ulaganja 50 milijuna eura u poljoprivredu, piše portal53.

Primamljivi uvjeti

Kapur je već razgledao područje Donje i Gornje Bačuge, Jošavice i Šušnjara na kojima bi trebao podići nasade lješnjaka, oraha i kestena. Najavio je kako postoji mogućnost da će plodove s područja Petrinje otkupljivati renomirani svjetski proizvođači slastica, poput Ferrero Rochera, čiji je najpoznatiji proizvod Nutella, donosi novac.hr. Upravo s njima Kapur planira sklopiti dogovor. Uz to, investirat će i u proizvodnju začinskog bilja za potrebe svojih pizzerija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapura je s petrinjskim gradonačelnikom spojio predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović, koji ističe kako se radi o ozbiljnom investitoru čije je poslovanje provjereno. S druge strane, Grad Petrinja mu, kao i drugim potencijalnim investitorima, nudi uvjete koji su većini lokalnih zajednica teško izvedivi, što je vjerojatno privuklo Kapura.

"Za razliku od bilo kojeg dijela Hrvatske, Grad Petrinja ima odluku da sve i jedan kredit kojeg dignete, mi ćemo plaćati kamatu, komunalna infrastruktura je nula kuna. Što se tiče svih ostalih komunalnih davanja, doprinosa za bilo kakve objekte, to je nula kuna za proizvodna zanimanja. Kamate sufinanciramo od nula do pet posto za kredite", nabrojao je gradonačelnik Dumbović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvoj petrinjskog kraja

Kapur se zahvalio na dobrodošlici i istaknuo što može ponuditi u razvoju petrinjskog kraja.

"Smatramo da možemo ponuditi dobre tehnologije i procese u poljoprivrednoj proizvodnji. Imamo politiku da u svoje poslovanje uključimo lokalna poljoprivredna gospodarstva i farmere kako bi zajednički dalje raditi na poboljšanju poljoprivredne proizvodnje. Poljoprivrednu proizvodnju koju planiramo pokrenuti bazirat će se na ekološkoj proizvodnji, što će dovesti do smanjenja utjecaja na klimatske promjene“, zaključio je Kapur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo