Petrača mi smještaju oni koji me žele umočiti

30.3.2010.
17:34
VOYO logo

Predsjednik Stjepan Mesić je u intervjuu Novom listu ponovio kako će pomilovati Hrvoja Petrača ako Komisija za pomilovanja tako preporuči i rekao kako priču o povezanosti s Petračem izmišljaju oni koji ga žele "umočiti".

"Nisam pobornik urote, ali očito se želi smanjiti moj utjecaj. Onoga koji je potrošio 30 milijuna u kampanji se ništa ne pita, a mene se pita za Petrača kojeg sam dvaput vidio u životu, i to u prolazu. Uostalom, tko kaže da će biti pomilovan?", rekao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik je u intervjuu rekao i kako je trenutačni sukob s Ivom Sanaderom zapravo "nesporazum", i da je prerastao u tobožnji sukob jer se "uvijek nađe netko tko taj nesporazum iskoristi". Mesić tvrdi kako je on u radijskoj emisiji Hrvatskog radija rekao kako bi sve odgovore u vezi s Inom trebalo potražiti kod onih koji su dogovarali prodaju te kompanije.

"Ja sam jednostavno u radijskoj emisiji na novinarsko pitanje o prodaji Ine rekao da sam razgovarao s tadašnjim predsjednikom Uprave Ine koji mi je rekao da se Ina prodaje, ali da njih nitko ništa ne pita. Četiri puta sam Sanaderu predložio da razgovara s njima, no ništa od toga. Posljednji put je samo rekao da je sve Polančec dogovorio. I što sam ja novinaru odgovorio: Ako je sve dogovorio Polančec i ako bivši premijer to zna – pitajte Polančeca i pitajte Sanadera. U čemu sam ja tu u sukobu?", kaže Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i kako su novinari krivo pristupili istraživanju teme prodaje Ine jer nisu ispitali tko je sastavio ugovor o ustupanju upravljačkih prava, koji je po Mesiću najsporniji, i kome je država platila za te pregovore.

"Pa jeste vi vidjeli taj ugovor? Što mislite da je to netko sastavio u kavani dok pije kavu?", kaže Mesić. Dodao je i kako smatra da bivši ministar gospodarstva Damir Polančec nije mogao sam ispregovarati takvu prodaju te da je s njim radio tim ljudi, ali se još uvijek ne zna koji tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je Mesić rekao i kako će svoju potporu jednom od predsjedničkih kandidata iskazati tek u drugom krugu predsjedničkih izbora, te da će podržati onu osobu koja se bude zalagala za proizvodnju i otvaranje novih radnih mjesta te za osobu koja će inzistirati na antifašizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo