PETIR OPTUŽILA MEGGLE ZA NEMORAL ZBOG NAJAVE DA SELI U SRBIJU I BIH: / 'Smatram da je potrebna žurna i oštra reakcija'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

'Smatram da je potrebna žurna i oštra reakcija na najavu tvrtke Meggle Hrvatska da će restrukturirati poslovanje u Hrvatskoj i do kraja godine ugasiti proizvodnju u Osijeku'

18.7.2020.
10:22
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Nakon odluke Megglea da ugasi proizvodnju u Osijeku, saborska zastupnica u novom sazivu Sabora, Marijana Petir izjavila je na Facebooku kako je riječ o krajnje nemoralnoj odluci.

"Krajnje je neprihvatljivo i nemoralno pod krinkom #COVID19 krize provoditi restrukturiranja i otpuštati radnike u Hrvatskoj, a potom svoju proizvodnju seliti u BiH i Srbiju. Smatram da je potrebna žurna i oštra reakcija na najavu tvrtke Meggle Hrvatska da će restrukturirati poslovanje u Hrvatskoj i do kraja godine ugasiti proizvodnju u Osijeku, pri čemu će otkaz dobiti oko 160 radnika. Također, 200 malih OPG-a od kojih Meggle otkupljuje mlijeko, ostat će bez otkupljivača i bez prihoda", napisala je Marijana Petir na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIKI OBRAT: /

Meggle je odavno planirao ugasiti proizvodnju u Hrvatskoj iz jednog ružnog razloga? 'Zato su počeli graditi u Srbiji i BiH'

Image
VELIKI OBRAT: /

Meggle je odavno planirao ugasiti proizvodnju u Hrvatskoj iz jednog ružnog razloga? 'Zato su počeli graditi u Srbiji i BiH'

Vraćanje državnih potpora?

Na isti način osvrnula se i na Twitteru na odluku Megglea, nakon čega je ušla u zanimljivu raspravu s korisnicima u kojoj se povuklo pitanje kapitalizma i socijalizma. Jedan korisnik Twittera upitao ju je zašto ova odluka nemoralna. "Država je osigurala novac za plaće svih onih koji su bili pogođeni #COVID19 tz.da Meggle ne govori istinu. Ne mislite valjda da će u BiH i Srbiji imati bolje uvjete za poslovanje a tamo sele proizvodnju?", napisala je Petir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu oni otići samo neka vrate državne potpore koje potom država treba uložiti za pomoć #OPG-ima kako bi sami pokrenuli preradu mlijeka", dodaja je Petir.

Na prigovor da je sramota da kao saborska zastupnica piše takve stvari, Petir je odgovorila: "Sramota bi bila kada mi ne bi bilo stalo do svih tih ljudi koji su tamo zaposleni i onih koji ovise o mljekari jer žive i školuju djecu od mlijeka koje Meggle od njih otkupljuje. Ja reagiram jer mi je stalo i još uvijek ima vremena da se nešto poduzme. Ne očekujem da to shvatite", napisala je Petir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo