najbolji maturanti / Oni su bili najbolji na državnoj maturi: 'Taj ispit određuje cijelu budućnost'

Među najboljima je i petero maturanata iz Primorsko-goranske županije

25.7.2020.
18:10
VOYO logo

Državnu maturu ove je godine polagala 31 tisuća maturanata, a njih 105 ušlo je u birano društvo najboljih. To znači da su na bar jednom od ispita briljirali i riješili ga sa stopostotnom točnošću.

Briljirale na maturi

Među najboljima je i petero maturanata iz Primorsko-goranske županije. Djevojke na prvi pogled ničim ne odudaraju od šetača na riječkom Korzu. Ipak iza skripti i osmijeha krije se velik uspjeh. Briljirale su na ovogodišnjoj maturi.

„Hrvatski i engleski na višoj razini, a matematiku na osnovnoj razini te psihologiju, tri obvezna predmeta sam sve dobila odličnu ocjenu i onda sam iz psihologije imala 100  posto“, rekla je Dorotea Čučak, maturantica Prve riječke hrvatske gimnazije.

„Ja sam učenica s disleksijom i disgrafijom tako da je meni učenje bilo dosta teško jer ono trebala sam i ranije počet i dok sam ja to sve zapamtila, ali iskreno, riješeno je, zadovoljna jesam“, kazala je Katarina Malenica, maturantica Srednje škole dr. Antuna Barca iz Crikvenice.

Kako neće biti zadovoljna kada je među rijetkima koji su ove godine test iz engleskoga riješili bez greške!. Obje priznaju kako im nije bilo svejedno bez obzira na dobre temelje i višemjesečne pripreme. Pomoglo je i rješavanje ispita sa starih matura.

„Pogotovo s činjenicom da taj ispit određuje cijelu budućnost,  to stvara jako velik stres“, izjavila je Čučak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Gost RTL Direkta /

Maturant koji je riješio ispit iz fizike sa 100 posto: 'Nije mi žao što nisam dočekao Školu za život'

Image
Gost RTL Direkta /

Maturant koji je riješio ispit iz fizike sa 100 posto: 'Nije mi žao što nisam dočekao Školu za život'

Stranica se nije htjela učitati

Na dan mature stisnuo se želudac, kao i na čekanju rezultata.

„Meni je najteže bilo što se ustvari stranica nije htjela učitati, čujem ove ostale svi skaču, prošao sam, svi sretni, a ja još učitavam i nikako, a onda kad sam vidjela rezultate... olakšanje, itekakvo“, rekla je Malenica.

Jer je to bila garancija za upis na fakultet. Prijavila se na deset mogućih i na svima bila pri vrhu liste, u top pet. Ipak, odluka je pala na studij prava u Rijeci.

„Zasad mi je nekako san ostati tu, raditi tu i živjeti“, izjavila je Malenica.

Dorotea je među 30 studenata novog studija logopedije u Rijeci.

„Kada sam vidjela da sam prva na listi, onda sam ponovno učitavala stranicu da bih shvatila da je to zaista ispravno pa sam počela plakati od sreće i olakšanja što je to napokon prošlo“, prokomentirala je.

Sada ih čekaju nove brige, a najveća je hoće li ih nakon sveučilišne diplome čekati posao u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo