najpoznatiji hrvat u svijetu američke tv /

Pete Radovich ekskluzivno za RTL: 'Obožavam Johna Malkovicha, a Trump.. pa nije mi baš najdraži'

Nakon što je snimio dokumentarac o hrvatskim vaterpolistima, isproducirao bezbroj sportskih emisija, i dosad osvojio 37 nagrada Emmy - slavni sportski producent hrvatskih korijena Pete Radovich opet je, kako kaže, stigao kući!

12.5.2018.
19:08
VOYO logo

Pete Radovich - najpoznatiji Hrvat u svijetu američke televizije i najponosniji Dalmatinac u New Yorku! Iz velike jabuke stigao je u Zagreb - sve zbog novog projekta - priprema dokumentarac o hrvatskoj košarci! 

"Kako bi reka istražujem jedan projekt u vezi košarke, malo snimam i s Dončićem u Sloveniji, radim o košarci u Hrvatskoj i regiji! Nemogu drugo nista reć", misteriozan je Pete Radovich, kreativni sportski direktor CBS-a .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednostavno rečeno - Radović je prava faca s malih ekrana - kreativni je direktor CBS-a, producent emisija o američkom nogometu - alfa i omega superbowla. Njegov producentski rad - godišnje prati više od 120 milijuna ljudi!

"Ja računam na Superbowl ko da je bilo koja druga utakmica, ako dozvoliš da te stres hvata, za mene je sve isto ja sam taj tip, bez stresa. Inače živim tako, mislim da je to kako se kaže, dalmatinska fjaka!" 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako izgleda obican radni dan petea radovicha?

"Joj nema običnog radnog dana, svaki dan je drukčiji, više manje radim od kuće, ne idem u ured, ne moram više, došao sam do pozicije da sam odlučujem, meni je najbolje bit doma, evo sad ovdje."

Očito je: na svoje dalmatinske korijene - iznimno je ponosan. Na Pašmanu i Kapriju pokraj Šibenika - odakle su mu roditelji - odmara svako ljeto. 

Vraćam se stalno, iako sam rođen tamo, ja gledam na sebe kao na Hrvata, Dalmatinca, pa tek onda kao Amerikanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pete je ponosni vlasnik čak 37 Emmija, a ove godine na dodjeli ih je osvojio samo osam! Nevjerojatan je njegov put do uspjeha: trebalo mu je šest mjeseci prakse na NBC-u da impresionira šefove - koji su mu oduševljeno ponudili posao.

Moji su došli iz Hrvatske, nista nisu imali, nikakvu vezu nismo imali u televiziji, nikakve, i uspio sam, to je američki san, moji su došli bez ičega, ja i sestra smo spavali na krevetu iz kauča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas su stvari drukčije: druži se s Obamom, radi s Jay-Z-om - surađivao je s Bon Jovijem!

Najdraža zvijezda s kojom se družio definitvino mu je - John Malkovich, dok za predsjednika Donalda Trumpa kaže da mu nije baš najdraži. 

O izboru hrvatske glazbe - puno govore njegove društvene mreže - uz opis svih važnih funkcija koje je Pete napisao - posljednji je najposebniji - Dalmacijo slušaj ovo, ja te volim i gotovo! To vam je Pete Radovich!

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo