PET ČASNIH SESTARA IZ ĐAKOVA, KOJE SU POZITIVNE NA KORONU, ZAVRŠILO U BOLNICI: / 'Dobro su, a pronašli smo i sve kontakte'

Image
Foto: PIXSELL, Marko Mrkonjić

One su se nedavno, prije dva-tri dana, vratile s Kosova, pa je riječ o vrlo kratkoj inkubaciji, rekao je Kožul i dodao kako je u županiji od covida-19 dosad oboljelo 156 osoba

23.6.2020.
13:53
PIXSELL, Marko Mrkonjić
VOYO logo

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji otkriveno je 12 novozaraženih, od kojih je 10 časnih sestara iz đakovačkog samostana milosrdnih sestara Sv. križa, a pet njih je u bolnici i dobrog je stanja, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite u Osijeku.

Epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo Karlo Kožul rekao je na konferenciji za novinare kako su svi kontakti novooboljelih obrađeni i pod nadzorom pa "neće biti daljnjeg širenja epidemije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako će svi kontakti novooboljelih biti stavljeni u samoizolaciju, a točan broj bit će poznat tijekom dana.

Rekao je kako u tom stožeru pretpostavljaju da bi izvor zaraze mogao biti s Kosova, kamo su putovale dvije časne sestre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CAPAK SE OPET JAVIO IZ IZOLACIJE, PITALI GA OSJEĆA LI SE ODGOVORNIM ZBOG KORONA TURNIRA: /

'Morali smo početi popuštati život'

Image
CAPAK SE OPET JAVIO IZ IZOLACIJE, PITALI GA OSJEĆA LI SE ODGOVORNIM ZBOG KORONA TURNIRA: /

'Morali smo početi popuštati život'

Vratile se s Kosova

One su se nedavno, prije dva-tri dana, vratile s Kosova, pa je riječ o vrlo kratkoj inkubaciji, rekao je Kožul i dodao kako je u županiji od covida-19 dosad oboljelo 156 osoba.

Predstojnica Klinike za zarazne bolesti osječkoga KBC-a Ljiljana Perić izvijestila je kako je hospitalizirano šest pacijenata, od kojih je pet časnih sestara iz Đakova, ali svi su dobrog stanja i nisu životno ugroženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Ivan Anušić ocijenio je kako nema mjesta panici jer je žarište na vrijeme otkriveno, a Stožer "drži situaciju apsolutno pod kontrolom". Objasnio je kako je novi val koronavirusa uzrokovala činjenica da su neke osobe putovale u inozemstvo, u BiH, Kosovo i Srbiju.

Epidemiolozi rade svoj posao

Istaknuo je kako ljudi koji su uspješno suzbili epidemiju u ožujku i travnju i dalje rade taj posao, a riječ je o "ljudima koji su se dokazali u svojemu poslu i koji su kvalitetno koordinirali kriznu situaciju prije par mjeseci".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra kako nema razloga za "neke posebno velike poteze ili restriktivne mjere", ali bitno je da se svi ponašaju odgovorno i drže fizičku distancu. Gospodarstvo te normalno funkcioniranje društva i zajednice u kojoj živimo mora se nastaviti i više neće doći do restriktivnog zatvaranja lokala i trgovina, proizvodnje i industrije jer si to više ne možemo dopustiti, poručio je župan Anušić.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo