'Politika se trebala maknut 8.4.2017.' / Peruško najavio tekst nagodbe za sljedeći tjedan, Marica Vidaković: 'Zahvaljujemo Dalić, ali proces ćemo završiti sami'

Image
Foto: Vijesti.hr

Vladin izvanredni povjerenik za restrukturiranje Agrokora, Fabris Peruško, sazvao je konferenciju za medije koju će održati u 9 sati

15.5.2018.
9:20
Vijesti.hr
VOYO logo

Dan nakon vrhunca drame koju je izazvala sfera 'Hotmail' Vladin izvanredni povjerenik za restrukturiranje Agrokora, Fabris Peruško, sazvao je konferenciju za medije koju će održati u 9 sati. 

Na konferenciji će govoriti o situaciji u Agrokoru i utjecaju jučerašnjih događaja, odnosno ostavci ministrice gospodarstva, Martine Dalić, na proces postizanja nagodbe kojem rok ističe 10. srpnja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da su pitanja novinara, na konferenciji namijenjenoj novinarima - zabranjena, odnosno kako je navedeno u pozivu 'nisu predviđena'.

Osim Peruška, na presici su se novinarima obratili Irena Weber, Marica Vidaković i prestavnici ruskih banaka.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez međunarodnih savjetnika i velikog napora svih osoba upletenih u ovaj proces ne bismo bili ovdje gdje sad jesmo, želim zahvaliti svima. Ovo je proces kojeg vode vjerovnici. Ne pomaže nam jedna psihoza koja se stvara u javnosti, uglavnom od onih koji nisu dio procesa, što ga dodatno usporava. Veliki problem koji sad rješavamo su osporavanja koja se događaju iz taktičkih razloga", rekao je Peruško.

Vidaković: Kriza je iza nas

"Kriza je iza nas, sad u Agrokoru imamo sve što uredan poslovni svijet treba imati. Ključni su bili vjerovnici, zaposlenici i savjetnici. U finišu smo procesa, s više manje gorčine on je završio relativno dobro u odnosu na ono kako je mogao završiti da nije bilo pravodobne reakcije. Mislim da je u zadatim okvirima napravljen dobar posao i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovom procesu. Zahvaljujem Martini Dalić, ona je bila na raspologanju za komunikaciju vjerovnicima na dnevnoj bazi. Želim napomenuti da je ono što se događa u politici nama vjerovnicima neprihvatljivo. Želim zamoliti sve da budu uz nas i da svi koji nemaju veliku ulogu u ovom procesu da nas puste da ga u miru privedemo do kraja", rekla je Vidaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnik Knightheada je istaknuo kako su vjerovnici ti koji će uskoro postati vlasnici Agrokora te koji plaćaju sve troškove savjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo