PERNAROV POTEZ ZGROZIO JE ČAK I ČLANOVE ŽIVOG ZIDA: / Zbog sramotnog statusa u cijeli se slučaj uplela i policija

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Facebook

Otvoreno je kriminalističko istraživanje nakon što je Ivan Pernar usporedio većinu novinara s Hitlerom

30.1.2019.
9:06
Igor Kralj/PIXSELL/Facebook
VOYO logo

Nakon što je saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar usporedio na Facebooku većinu novinara s Adolfom Hitlerom, potvrđeno je da je policija započela kriminalističko istraživanje vezano za taj slučaj.

"99 posto novinara koji nas blate su učili od njega, laž se ponavlja unedogled, koliko god je potrebno da bi ljudi u nju povjerovali", napisao je Pernar na svom Facebook profilu uz fotografiju Adolfa Hitlera i njegov citat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Malo je pretjerao'

DominikVuletić, iz Odbora za pravosuđe Živog zida, rekao je za RTL da je Pernar status na Facebooku objavio na svoju ruku, bez da se savjetovao s vodstvom stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zastupnik Pernar je to učinio ne savjetujući se s rukovodstvom stranke i mislimo da je malo pretjerano. Ja to svakako ne bih učinio. Međutim, Živi zid je suočen s jednim specijalnim medijskim ratom koji se vodi protiv njega", rekao je Vuletić.

Zlorabljenje javnog prostora

Profesorica novinarske etike na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Gordana Vilović, rekla je kako ne zna bi li Pernara trebalo poslati na razgovor sa psihologom ili psihijatrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Za svaku pristojnu osobu je nemoguće to komentirati jer je to ispod svih mogućih razina do kuda može ići ta glupost, ekshibicionizam, pretjerivanje, zlorabljenje javnog prostora. Prema tome, ne znam bi li ga trebalo preporučiti da ide na nekakav razgovor sa psihologom ili psihijatrom tim više što je on i saborski zastupnik'', rekla je profesorica.

Započelo kriminalističko istraživanje

Voditeljica Službe za odnose s javnošću policije, Marina Mandić, rekla je da je policija započela kriminalističko istraživanje "koje se tiče možebitnog počinjenja prekršaja iz domene o prekršajima protiv javnog reda i mira".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim je slučajevima moguće izreći novčanu, ali i zatvorsku kaznu u trajanju od 30 dana, a navodno je riječ i o kaznenom djelu klevete, uvrede i teškog sramoćenja, pa bi Pernara mogao tužiti gotovo svaki novinar i novinarka, piše RTL.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo