važna poruka / Pernar: Skandalozno je da svećenik pedofil bude kažnjen radom za opće dobro

Image

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar ocijenio je u Saboru skandaloznim sudsku presudu katoličkom svećeniku koji je za silovanje dječaka kažnjen radom za opće dobro

28.9.2017.
16:02
VOYO logo

"Dok sam ja za dva grafita osuđen na dva mjeseca zatvora uvjetno. Ispada da je u očima hrvatskog pravosuđa ozbiljniji prijestup dva grafita nego višestruko silovanje djeteta", kazao je Pernar nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba zastpnika i ustvrdio da je hrvatsko pravosuđe politički instrumentalizirano, da štiti svećenike i Katoličku crkvu.

"Crkva očito ima sustavnu politiku prikrivanja pedofilije", dodao je Pernar i pozvao nadležne institucije, prvenstveno pravobraniteljicu za djecu da se pozabave tim problemima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pernar je također mišljenja da bi registar pedofila trebao biti javan. Katolički svećenik s područja Slavonije i Baranje nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Osijeku na godinu dana zatvora, ali mu je kazna zamijenjena radom za opće dobro, unatoč činjenici da je silovao 15-godišnjeg dječaka, izvijesito je Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo