KAos u SAboru / VIDEO Pernar opet izbačen: 'Ovo je način na koji Jandroković vodi sjednice'

'Nije mi dozvolio ni minutu i pol da obrazložim što tražim', kazao je izbačeni Pernar novinarima ispred Sabornice.

3.7.2018.
11:30
VOYO logo

Saborski zastupnik Živog Zida, Ivan Pernar ponovo je izbačen iz Sabornice nakon što mu je predsjednik Sabora Gordan Jandroković izrekao dvije opomene i najavio da mu slijedi izbacivanje ukoliko ne sjedne. Pernar je nastavio govoriti nakon čega je Jandroković pozvao zaštitare.

"Ovo je demokracija u Hrvatskom saboru. Ovo je politika HDZ-a, ovo je način na koji Jandroković vodi sjednice. Ovo je način na koji se suzbija svaka rasprava. Kada Božica Makar govori o tome kako Most uhljebljuje 34 uhljeba u Metkoviću, a tema je Ovršni zakon - onda to nije skretanje s teme, a kada ja govorim o deložaciji, koja se događa u ovom trenutku, Marina Jakovčevića u Stomorskoj, a tema je Ovršni zakon, onda kaže gospodin Jandroković: "Vi gospodin Pernar skrećete s teme i oduzima mi riječ. Nije mi dozvolio ni minutu i pol da obrazložim što tražim", kazao je izbačeni Pernar novinarima ispred Sabornice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je oštro reagirao i na pitanje novinarke javnog servisa koja ga je pitala kako to da se on, koji dobro vlada Poslovnikom, nije snašao i pronašao način da dobije stanku. 

"Gospođo draga, neće meni niti jedan novinar, niti jedan uhljeb, a pogotovo ne uhljebi sa HRT-a govoriti kako ću ja tražiti stanku ili neću tražiti stanku. Ako je netko radio poslovnik s ciljem da ubije svaku raspravu, da mene ušutka, da koristi dvostruke standarde da gospođa Makar priča o čemu hoće, a ja ne mogu govoriti o deložaciji, to je druga stvar", kazao je Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, zastupnik Živog Zida i jučer je izbačen iz Sabornice, kada ga je zbog nepoštivanja Pravilnika, izbacio SDP-ov Siniša Hajdaš - Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo