'JEDNOSTAVNA SITUACIJA' /

Pernar objasnio kako bi riješio granični spor: 'Slovencima treba reći - naš je veći'

Image

'Slovenija uopće nema ratnu mornaricu. Da Hrvatska pošalje jedan ratni brod tamo, cijelo ovo natezanje bi prestalo', smatra zastupnik Živog zida

15.1.2018.
8:18
VOYO logo

Ivan Pernar u intervjuu za Novi list ponudio je svoje viđenje kako bi Hrvatska mogla riješiti granični spor sa Slovenijom. "Slovenija uopće nema ratnu mornaricu. Da Hrvatska pošalje jedan ratni brod tamo, cijelo ovo natezanje bi prestalo. 

Više ne bi ove policijske slovenske kade maltretirale naše ribare, nego bi shvatili da je Hrvatska suverena zemlja, da štiti svoje more i da u našim vodama nemaju što raditi. Cijelo ovo natezanje i prepucavanje koje traje mjesecima bi trenutačno prestalo", kazao je Pernar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje bi li EU prihvatio demonstraciju sile, Pernar je kazao kako treba pogledati na koji način Mađarska štiti svoje granice. "Probajte prijeći Mađarsku granicu na crno. Slobodno. S druge strane, ako pak EU smeta zaštita našeg teritorija, samim time vam je jasno zašto smo za izlazak iz njega", kazao je Pernar.

Zastupnik Živog zida smatra kako takva akcija ne bi izavala nasilje te da i slanje policijskog čamca također može biti nasilje. "Ovo je jednostavno situacija, kako bi Trump rekao – moj je veći. Treba jednostavno Slovencima reći: 'Naš je veći' i – doviđenja", kazao je Pernar za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo