Perkovićev advokat okrivio Srbiju za likvidaciju Đurekovića

„Hrvatske službe bezbednosti u tome nisu učestvovale, to je istorijska istina“

3.1.2014.
18:12
VOYO logo

Ante Nobilo tvrdi da hrvatske bezednosne službe nisu učestvovale u ubistvu političkog emigranta Stjepana Đurekovića, već da su za to odgovorne Srbija i Crna Gora.

Nobilo je za 24sata TV rekao da to tvrdi na osnovu fakata prikupljenih tokom boravka u Srbiji i da raspolaže svim imenima umešanih u to krivično delo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Pokušaćemo da dokažemo da hrvatske službe bezbednosti u tome nisu učestvovale. To je istorijska istina. Daćemo dovoljno dokaza i pokazaćemo koje su institucije u tome učestvovale - rekao je Nobilo.

On tvrdi, takođe, da je prema hrvatskom zakonodavstvu u predmetu Đureković nastupila zastarelost i da ona mora biti prepreka izručenju njegovog klijenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nobilo kaže da Perković ne zna ko je ubio Đurekovića i najavljuje da će se, u slučaju da sud donese odluku o izručenju, oni boriti.

- Ako bude doneta takva odluka, idemo u boj, idemo u sudski postupak. Nemci relativno brzo rade postupke i za pet do šest meseci sve bi moglo biti gotovo. A u tom smislu više nema štednje, pucaćemo iz svih oružja - rekao je Nobilo, preneli su hrvatski mediji. Kaže da su se političari previše bavili ovim slučajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Jedan pravosudni slučaj oni su pokušavali da reše političkim sredstvima pa su menjali zakone i slično. Sa 1. januarom cela stvar je postala pravosudna i svi su odahnuli - rekao je Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo