prijavili su se za repliku / Perfomans u Saboru: Bauk, Glavašević i natpis 'Sramota u Jasenovcu, 32. dan, Andrej izdrži'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bauk i Glavašević postavili su 'papir' s natpisom Sramota U Jasenovcu, 32. dan #Andrej_izdrži, a kako bi postao vidljiv, prijavili su se za repliku

7.12.2016.
11:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

SDP-ovi saborski zastupnici Arsen Bauk i Bojan Glavašević u srijedu su još jednom, svojevrsnim mini performansom, poručili kako je neprihvatljivo da u središtu Jasenovca, u blizini nekadašnjeg ustaškog logora, stoji spomen ploča na kojoj piše Za dom spremni. 

Bauk i Glavašević postavili su 'papir' s natpisom Sramota U Jasenovcu, 32. dan #Andrej_izdrži, a kako bi postao vidljiv, prijavili su se za repliku i čitali zakonski tekst o kojem je Hrvatski sabor u tom trenutku raspravljao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

(Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

To što ste napravili ne kosi se s Poslovnikom, zapravo se uklapa u praksu parlamentarizma, ali nisam siguran da doprinosi ugledu Sabora, rekao im je po završetku 'čitanja' predsjedavajući Željko Reiner (HDZ) upućujućih ih da su i na druge načine mogli poslati svoju poruku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogli ste zatražiti stanku ili sazvati konferenciju za medije, savjetovao ih je Reiner i pozvao sve zastupnike da pokušaju, u okviru parlamentarizma, pridonijeti dignitetu Sabora, a ne ga rušiti.

U središtu Jasenovca, veterani HOS-a Jasenovca i Zagreba prije više od mjesec dana postavili su ploču u spomen na 11 poginulih pripadnika HOS-a na jasenovačkom području na kojoj je i ustaška krilatica Za dom spremni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo