NEKOME JE STALA NA ŽULJ? / Peović svima dala do znanja što misli o tužbi protiv sebe: 'Ako sam ja to napravila, onda su i Plenković i Kolinda Grabar Kitarović'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ona je, smatraju u DORH-u, zaslužila kaznu zato što je spomenutog datuma na svom Facebook profilu objavila fotografiju sebe kako ubacuje glasački listić u kutiju

23.3.2023.
13:56
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnicu Radničke fronte, Katarinu Peović, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu optužilo je da je na dan europskih izbora, 26. svibnja 2019., kršila izbornu šutnju, za što je predviđena novčana kazna do 30 tisuća kuna, odnosno 3984 eura.

Juliju Penjak, Zamjenicu općinskog državnog odvjetnika pritom se poziva na obavijest o nezakonitom ponašanju Katarine Peović koju je DORH-u u kolovozu 2019. dostavilo Državno izborno povjerenstvo, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŽENE KOJE SU STALE PLENKIJU NA ŽULJ /

Katarina Peović otvoreno o premijeru i trenutku kada je navukla bijes vladajućih: 'Rekao mi je da sam degutantna'

Image
ŽENE KOJE SU STALE PLENKIJU NA ŽULJ /

Katarina Peović otvoreno o premijeru i trenutku kada je navukla bijes vladajućih: 'Rekao mi je da sam degutantna'

Na Facebook profilu objavila fotografiju uz poruku

Ona je, smatraju u DORH-u, zaslužila kaznu zato što je spomenutog datuma na svom Facebook profilu objavila fotografiju sebe kako ubacuje glasački listić u kutiju, uz poruku “Danas sam bila na biralištu. Pozivam sve obespravljene da osim ulica iskoriste sva ostala raspoloživa sredstva, pa i alate kapitalističke tzv. demokracije, u borbi za radnu većinu”.

Spomenutog datuma na svom Facebook profilu objavila je fotografiju sebe kako ubacuje glasački listić u kutiju, uz poruku “Danas sam bila na biralištu te u DORH-u smatraju kako je zaslužila kaznu. Uz to nadodala je kako poziva sve obespravljene da osim ulica iskoriste sva ostala raspoloživa sredstva, pa i alate kapitalističke tzv. demokracije, u borbi za radnu većinu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politički pritisak

Na ove optužbe reagirala je i sama zastupnica koja je za N1 rekla.

“Ako sam ja prekršila predizbornu šutnju, onda je i Andrej Plenković i Kolinda Grabar Kitarović i svi drugi, na tom takozvanom festivalu demokracije na dan kad se izlazi na izbore i kad mediji snimaju kandidate kako glasaju”, kaže Peović i dodaje da je stvar smješnija kad se uzme u obzir i to da je tadašnji predsjednik DIP-a Đuro Sessa upravo na taj dan dao intervju u kojemu kaže da je predizborna šutnja jedan atavizam koji treba ukinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo se ne može drugačije protumačiti nego kao politički pritisak koji ide za tim da financijski penalizira političke protivnike. Kazna za to ide do 30 tisuća kuna, a to nije malo”, kaže Peović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo