ISKORAK NAPRIJED / Penava došao u pravoslavnu crkvu i čestitao vjernicima Uskrs: 'To je ljudska gesta'

Svoju nazočnost pravoslavnoj liturgiji komentirao riječima da je to iskorak u smjeru koji je prijeko potreban

28.4.2019.
13:30
VOYO logo

Vukovarski gradonačelnik Ivan  Penava sa suradnicima nazočio je uskrsnoj liturgiji u pravoslavnom hramu Svetog Nikolaja u Vukovaru povodom blagdana Uskrsa kojega danas vjernici slave prema julijanskome kalendaru.

Pravoslavnim vjernicima čestitao je Uskrs, a svoju nazočnost pravoslavnoj liturgiji komentirao riječima da je to ljudska gesta i iskorak u smjeru koji je prijeko potreban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Koliko znamo ovo je prvi put da je jedan gradonačelnik Vukovara nakon Domovinskog rata došao u pravoslavnu crkvu. Drago mi je što sam ovdje sa svojim sugrađanima kojima čestitam Uskrs sa željom da ga provedu u miru i sa svojim obiteljima“, rekao je Penava.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje očekuje li da se sada predstavnici srpske zajednice pojave na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Penava je rekao da će o tome govoriti njihova djela.

„Ovdje sam danas isključivo zbog pravoslavnih vjernika koji su građani Vukovara“, rekao je vukovarski gradonačelnik te dodao da se katkada previše obaziremo na riječi, a premalo na djela, na ono što tko čini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S gradonačelnikom Penavom u hramu Sv. Nikolaja uskrsnoj liturgiji nazočila je i dogradonačelnica Ivana Mujkić, čelnik vukovarskog HDZ-a Damir Barna, vijećnik HDZ-a u Gradskome vijeću i hrvatski branitelj srpske nacionalnosti Savo Manojlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo