GRBIN U OTVORENOM RATU S BERNARDIĆEM: / 'Pod njegovim vodstvom SDP se pogubio i glavinja, slab rejting je i više nego što zaslužujemo'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Poznati SDP-ovac ne krije da ne simpatizira rad Davora Bernardića, a javno je i zatražio njegov odlazak

12.1.2018.
11:06
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, otvoreno je kritizirao rad predsjednika te stranke, Davora Bernardića, za kojeg je ustvrdio da se SDP pod njegovim vodstvom "pogubio" te da kao stranka "posljednjih godinu dana glavinjaju" pa ga i ne čudi slab rejting od dvadesetak posto koliko SDP trenutačno ima.

"Već nešto više od godinu dana bavimo se sami sobom, glavinjamo, dok je vodstvu bitnije pogurati svoje ljude na razne pozicije u stranci nego gurati svoje politike, kojih baš ni nema. Nemojmo se zavaravati, građani to vide. Kada sve uzmem u obzir, ovaj rejting od dvadesetak posto, plus minus koji postotak, oko kojeg se vrtimo je bolje nego što zaslužujemo i ako se kao stranka ne počnemo ponašati ozbiljno, uskoro će biti mnogo gori", izjavio je Grbin za Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
BERNARDIĆ PREDSTAVIO TRI MJERE ZA SPAS HRVATSKE PA PORUČIO: /

'Zamislite kako bi bilo da SDP-a nema'

Image
BERNARDIĆ PREDSTAVIO TRI MJERE ZA SPAS HRVATSKE PA PORUČIO: /

'Zamislite kako bi bilo da SDP-a nema'

'Ako se ne počnemo ponašati ozbiljno, bit ćemo još gori'

Dodao je i kako nije neka tajna da se svrstao u "oporbu" u odnosu na aktualnog predsjednika SDP-a, a podsjetio je i kako je javno zatražio njegov odlazak.

"Svoj stav o tome kako predsjednik vodi stranku sam više puta ponovio te sam i javno zatražio njegov odlazak. Nakon toga je zatražio i dobio potporu Predsjedništva i Glavnog odbora stranke. Na njemu je da tu potporu opravda što mu, gledajući ankete, ne polazi za rukom", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok SDP ozbiljno kaska za HDZ-om po rejtingu, istodobno čak dvije trećine birača misli kako Plenkovićeva vlada zemlju vodi u pogrešnom smjeru. Grbin je taj paradoks objasnio time da je glasačima HDZ-a najvažnije da su "njihovi na vlasti, da se busaju u prsa domoljubljem, velikim hrvatstvom i katoličanstvom".

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

05.12.2017., Zagreb - Predsjednik SDP-a Davor Bernardic dao izjavu za medije. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

"Kraj toga su spremni oprostiti sitnice kao što je nepostojanje ikakve suvisle politike. Sjeća li se itko da je na Badnjak prošle godine najavljena nacionalizacija Ine, a da po tom pitanju nije napravljeno ništa? Pardon, ništa osim što je angažiran i plaćen savjetnik za nacionalizaciju. Hrvatska narodna banka je ovih dana smanjila prognozu rasta BDP-a za 2018., koja je i prije toga bila među najmanjima za nove države članice EU-a, ali vladajućima je to nevažno. Njima je važnije na tenzijama sa susjedima graditi svoj rejting, a njihovim biračima je to, očito, sasvim ok", dodao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za stranke poput Živog zida je komentirao kako one iskorištavaju činjenicu da su se " etablirane stranke, poput SDP-a, pogubile" te da njihov "sadašnji uspjeh nije rezultat njihove kvalitete".

Grbin: Vodstvo SDP-a je pogubljeno

SDP-ovac je komentirao i trenutačni vrući krumpir u zemlji - pitanje graničnog spora sa Slovenijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je, opet, uprskala sve što se moglo uprskati. Iako je Slovenija prekršila međunarodno pravo i muljala s arbitražnim postupkom, mi smo propustili to prikazati međunarodnoj zajednici, a onda smo, zahvaljujući prvo Oreškovićevoj, a onda Plenkovićevoj Vladi, uspjeli neprovesti postupak prestanka međunarodnog ugovora do kraja. I gdje smo sada? U situaciji da Slovenija gura odluku koja joj, u osnovi, nije u prilog, a Hrvatska se tome protivi. Stava sam da je vrijeme da se kaže: arbitražna odluka je većinom u korist Hrvatske. Hrvatska treba predložiti sklapanje sporazuma sa Slovenijom koji će biti baziran na arbitražnoj odluci, s određenim korekcijama koje koliko čujem stidljivo predlaže i slovenska strana, a s Europskom unijom trebamo pronaći način za obeštećenje umaških ribara. Vrijeme je da se ovaj besmisleni granični spor jednom za svagda riješi i da prestane trovati odnose između naših dviju država. Hrvatska i Slovenija su prijateljske zemlje i takve, unatoč izljevima gluposti s jedne i druge strane granice, trebaju i ostati", zaključio je Grbin.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo