'KRADU NAS' / Grbin: 'Pokušavaju nam začepiti usta. Građani će zbog Plenkovića 2 puta plaćati cijenu korupcije'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin ustvrio je da je da je jučerašnja press konferencija Andreja Plenkovića 'u potpunosti ogolila karakter ove vlasti' te da je Plenković, kako bi spriječio da se priča o korupciji i da se korupcija procesuira, spreman dovesti Hrvatsku u sukob s Europskom unijom

23.2.2024.
23:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin ustvrdio je u petak da se Hrvatska se suočava s dva ogromna problema, od kojih je prvi životni standard građana, a drugi korupcija, zbog kojeg nas je, kako kaže, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković spreman dovesti u sukob s Europskom unijom.

Grbin je to rekao na stranačkom skupu "Borba za dostojanstvo" u Osijeku te istaknuo da je taj skup, u međuvremenu, evoluirao u borbu za slobodu, jer to što se događa u Hrvatskoj predstojeće je izbore od izbora u demokraciji pretvorilo u izbore za demokraciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dva mjeseca u aferi Mreža saznali smo da HDZ pokušava potkupiti medije nakon čega su donijeli tzv. Lex AP kako bi začepili usta svima onima koje ne mogu kupiti. Za kraj, na čelo Državnog odvjetništva RH žele dovesti Ivana Turudića kako bi taj zakon, kojim svima nama pokušavaju začepiti usta, proveli u praksi, istaknuo je Grbin.

Image
točkasta koalicija /

Grbin pozvao Možemo! u koaliciju. Benčić za RTL Danas rekla što misli o tome

Image
točkasta koalicija /

Grbin pozvao Možemo! u koaliciju. Benčić za RTL Danas rekla što misli o tome

Ustvrdio je da je da je jučerašnja press konferencija Andreja Plenkovića "u potpunosti ogolila karakter ove vlasti" te da je Plenković, kako bi spriječio da se priča o korupciji i da se korupcija procesuira, spreman dovesti Hrvatsku u sukob s Europskom unijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog Plenkovića EU Hrvatskoj može blokirati 25 milijardi eura

Danas je EU Poljskoj odblokirala 130 milijardi eura, prethodno blokiranih zbog narušavanja vladavine prava. Onih hrvatskih 25 milijardi eura, zbog onoga što je Plenković jučer napravio, može biti blokirano, a vi samo zamislite, što će to značiti za hrvatsko društvo, građane i hrvatsko gospodarstvo, upozorio je predsjednik SDP-a.

Istaknuo je da su u Poljskoj, ali i Mađarskoj ta novčana sredstva bila blokirana zbog narušavanja vladavine prava i sprječavanja borbe protiv korupcije, odnosno "točno zbog onoga što Plenković sada radi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski građani će onda dva puta plaćati cijenu korupcije, prvo, jer nas kradu, a drugo, jer su spremni da za to svi plaćamo kaznu, a kaznu Plenković neće platiti iz svoga džepa, nego iz džepa svih građana, poručio je Grbin.

Saborski zastupnik SDP-a i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić ocijenio je da "nema te neovisne institucije na koju Andrej Plenković nije pokušao staviti svoju šapu" te da je SDP jedina prava alternativa HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se vraćao iz Bruxellesa Plenković je najavio kako dolazi mijenjati HDZ da bi mijenjao Hrvatsku, a pokazao je da je HDZ zapravo promijenio njega, i da se pretvara u iznimno lošu kopiju Tomislava Karamarka i Milijana Vase Brkića, ustvrdio je Jakšić.

Predsjednica osječko-baranjskog SDP-a Sanja Bježančević kazala je da je Andrej Plenković, sa svojom Vladom i ministrima te aferama koje je nemoguće pobrojati, savršeno demantirao tezu da je Ivo Sanader izolirani slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš zadatak je osloboditi Hrvatsku od HDZ-a te omogućiti Hrvatskoj da diše i da se razvija, poručila je Bježančević.

POGLEDAJTE VIDEO: HDZ nasuprot SDP-a: Borić otkrio kad će raspustiti Sabor, Ahmetovi odbrusila: 'Grbin je budući premijer'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo