PAVLE KALINIĆ OPLEO PO HRT-U U NJIHOVOJ EMISIJI UŽIVO: /

'Tu su svi zaposleni preko veze, gore je nego u gradskoj upravi'

Image
Foto: Screenshot/HRT
6.9.2017.
21:17
Screenshot/HRT
VOYO logo

Kalinić je zajedno s gradskim zastupnikom Markom Torjancem bio pozvan u emisiju urednice i voditeljice Maje Sever da govori o paljenju lista Novosti u središtu Zagreba te o otuđivanju ploče Trga maršala Tita, javlja HRT.

'Na HRT-u su preko veze zaposleni svi, od čistačice do direktora'

Međutim, u jednom trenutku Kalinić je prestao pričati o temi zbog koje je pozvan te je održao poduži monolog o svemu što ne valja s hrvatskim medijima, a posebice s HRT-om za kojeg je zaključio da "dezinformira javnost", a rekao je i da su na hrvatskoj javnoj televiziji svi zaposleni preko veze".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Recimo, vi imate situaciju da neka bakica ne može platiti tv pretplatu od osamdeset kuna. Tada dođe ovrha i bakica završi u Remetincu. Imate i najvećeg sina našeg naroda, Todorića, koji uredno šeta po Zagrebu i govori kako se treba ponašati. Zašto? Zato što je ta koruptivna hobotnica jako duga. Sve se događa tako da bi se prikrilo ono što je bilo. Evo, neka netko kaže kako je ta Smokvica došla u vlasništvo", izjavio je Kalinić.

'HRT radi na zbunjivanju i dezinformiranju građana'

Voditeljica Maja Sever na njegovo je izlaganje rekla kako se "traže odgovori na ta pitanja", a Kaliniću je taj njezin komentar očito bio okidač pa je dao žestok odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne traže se, u Hrvatskoj se ne traže odgovori na apsolutno nikakva pitanja. Isto kao što televizija ne služi da informira javnost, nego da dezinformira istu. Jer Hrvatska televizija, i to bilo koji program, radi isključivo na dezinformiranju, kako bi narod bio što zbunjeniji", rekao je Kalinić na što mu je Sever ironično rekla kako su očito mediji u Hrvatskoj za sve krivi, ali rečenicu nije uspjela završiti.

"Nisu mediji najkrivlji, nego su u medijima, kao i u ostatku Republike Hrvatske, svi zaposleni preko veze. Od čistačice do ravnatelja", rekao je Kalinić, na što je voditeljica komentirala kako ona ni ljudi u njezinom timu koji su se nalazili u studiju u tom trenutku sigurno nisu zaposleni preko veze. "Lopticu" mu je još jednom ironično vratila kad ga je upitala za stanje u gradskoj upravi kad je riječ o zapošljavanju preko veze.

"I u gradskoj upravi su svi zaposleni preko veze, ali Hrvatska televizija je još gora. To je realnost. Kako se postaje direktor? Kako se postaje novinar na vašoj televiziji? Javi se na natječaj. Na koji natječaj?", zapitao se Pavle Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo