Pavković nema pravo na milijun kuna odštete

U Croatia osiguranju podsjećaju da je Pavković stradao u Hrvatskoj, a da je policom bio osiguran kao pripadnik OSRH u mirovnoj misiji Afganistanu.

21.12.2010.
13:28
VOYO logo

Croatia osiguranje reagiralo je na tekst objavljen na Danas.hr-u 19. prosinca pod naslovom Sramota! Nema noge, a nije potpuni invalid!?, u kojem je satnik Marko Pavković, koji je u ožujku poslije povratka iz misije u Afganistanu u prometnoj nesreći ostao bez obje noge, iznio svoju priču o borbi s osiguravateljskim društvom. Ustvrdio je da je šokiran, nakon što mu je iz Croatia osiguranja umjesto milijun stiglo 220 tisuća kuna oštete.

U Croatia osiguranju podsjećaju da je Pavković stradao u Zagrebu, u Aveniji Većeslava Holjevca, a da je kao pripadnik OSRH u mirovnoj misiji ISAF u Afganistanu bio osiguran policom prema kojoj bi Croatia osiguranje imalo obvezu isplate višeg osiguranog iznosa da je nesretni slučaj nastupio u Afganistanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objašnjavaju da su policom koju je za Pavkovića platio MORH bili pokriveni samo nesretni slučajevi nastali za vrijeme boravka u Afganistanu.

Odšteta Pavkoviću u iznosu od 220 tisuća kuna proizlazi iz obveza utvrđenih na temelju police Ministarstva obrane RH kojom su osigurane sve djelatne vojne osobe MORH-a i OSRH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dana 19. 10. 2010. godine Croatia osiguranje obavijestila je gosp. Marka Pavkovića da je na temelju nalaza i ocjene liječnika – cenzora, utvrđen trajni invaliditet od 80 poto za koji odšteta iznosi 220 tisuća kuna. Naime, po polici djelatnog vojnog sastava, a koja je izdana na temelju provedenog natječaja, osigurani iznos za trajni invaliditet uslijed nezgode ugovoren je u iznosu do 200 tisuća kuna.

Budući da se svaki postotak invaliditeta preko 50 posto posto računa dvostruko, obračunata je i isplaćena naknada u iznosu od 110 posto osiguranog iznosa temeljem trajnog invaliditeta. Ovakav izračun invaliditeta objašnjen je dopisom i našem osiguraniku je dana formula izračuna invaliditeta", objašnjavaju u osiguravateljskoj kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključuju da se ni po kojoj osnovi ne može govoriti o odšteti u iznosu od milijun kuna te je jasno da su u potpunosti primjenili ugovorenu tablicu invaliditeta i važeću policu osiguranja.

Vezani članak:

arti-201012190031006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo