PROTIV ILEGALNOG SKIDANJA / Paul McCartney više ne podupire pirate

Image

Glazbeni veteran promijenio je gledište o ilegalnom skidanju glazbe s interneta. Slikovito kaže kako misli da je pošteno platiti voznu kartu.

21.4.2009.
17:55
VOYO logo

LONDON - Prije nekoliko mjeseci Sir Paul McCartney je izjavio kako mu nimalo ne smeta što ljubitelji glazbe diljem svijeta svoje fonoteke nerijetko popunjavaju ilegalnim skidanjem putem interneta. "Sve je to meni čudno (downloadanje), nisam vam ja za to. Mislim, prošli smo kroz faze vinila, vrpci i CD-a - sve je to meni isto, samo što je danas besplatno. Ne smeta mi", rekao je legendarni Beatle.

No, ovih je dana dao izjavu koja bi se mogla protumačiti kao potpuna promjena gledišta. Tako Sir Paul slikovtio kaže da za vožnju autobusom morate platiti. "Mislim da je to pošteno, voznu kartu treba platiti. Problem je što danas ima gomila mladih bendova, a mnogi od njih neće trajati vječno. Ako snime nekakav megahit koji im može donijeti toliku zaradu da više nikada neće morati podizati kredite, a ako taj novac ne dobiju, mislim da to nije dobro", kaže McCartney.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On sam zasigurno nema razloga za brigu zbog piratstva, s obzirom da je "težak" oko pola milijarde funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo