PATRIJARH PORFIRIJE NA BANIJI DIJELIO KUVERTE S NOVCEM: / 'Ovo što je dosad bilo je samo prva pomoć'; Otkrio i detalje iz privatnog života

Image

Iako je obećao obnovu sakralnih objekata na Baniji, novom poglavaru Srpske pravoslavne crkve, patrijarhu Porfiriju prioritet je da pučanstvo dobije krov nad glavom

27.2.2021.
20:06
VOYO logo

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve, Porfirije svoju prvu aktivnost na toj dužnosti odlučio je posvetiti posjetu Baniji. U organizaciji Mitropolije zagrebačko-ljubljanske i Srpskog narodnog vijeća danas obišao je obitelji u Majskim Poljanama, selu koje je u prosinačkim potresima najteže nastradalo.

Iako su ga dočekali kako je red i običaj, uz topli kruh, mezu i rakiju, domaćini su ostali bez domova. "Ovo što je do sad bilo je samo prva pomoć, a da zapravo tek predstoji da se sve obnovi, da se vrati u neko normalno stanje tako da – računajte na nas. Što bi rekao pokojni Đorđe Balašević", poručio im je Porfirije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI SRPSKI PATRIJARH STIGAO NA BANIJU: /

'Evanđelje me poziva da učinim sve kako bi se oštrice otupile'; Obratio mu se hrvatski branitelj

Image
NOVI SRPSKI PATRIJARH STIGAO NA BANIJU: /

'Evanđelje me poziva da učinim sve kako bi se oštrice otupile'; Obratio mu se hrvatski branitelj

Kuverte s novcem

Svaka od pet obitelji koje je patrijarh posjetio dobila je i kuvertu s novcem. Jedanaestogodišnji Lazar zna na što bi ga potrošio. Želja mu je da se popravi kuća. Kada ga je patrijarh posjetio, on se rasplakao. SNV i Pravoslavna crkva dosad su za stradalo stanovništvo osigurali 100 kućica. Nekima će one stići za mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovorljivi poglavar pravoslavne crkve u razgovoru s ljudima otkrio je i neke detalje iz svog privatnog života.

"U vojsci sam bio, to se tad govorilo, kerovođa. Radio sam sa psima. Tako da sam se i tu obradovao kad sam vidio ove kučiće", rekao je Porfirije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želi poboljšati odnose Hrvatske i Srbije

Kaže da često ne razumije politiku, ali da će učiniti sve što može da se odnosi Hrvatske i Srbije poboljšaju i učvrste. "Koliko je do mene, sigurno da moje nisu velike, činit ću na svakom planu da tako bude među ljudima običnim, među ljudima koji imaju neke pozicije, a možda je pretenciozno da izgovorim tako jaku riječ, i na planu odnosa država", rekao je.

Obećao je obnovu pravoslavnih crkava na Baniji, ali ljudi su mu prioritet i oni moraju prvi dobiti krov nad glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike