Patrijarh Irinej podržao Kariće u Moskvi

Poželeo im puno uspeha na svim poljima delatnosti

23.7.2013.
18:20
VOYO logo

Patrijarh Irinej posetio je Poslovni centar "Jefimija", u vlasništvu BK kompanije u Moskvi i pružio podršku porodici Karić, saopštila je danas BK grupa.

- Patrijarh Irinej je pružio ogromnu podršku porodici Karić u njenoj ekonomskoj borbi u vremenu teške globalne krize u kojoj, uprkos svim teškoćama, upošljavaju hiljade radnika - navodi se u saopštenju BK grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patrijarh je u knjizi utisaka u Moskvi zapisao da je malo kompanija koje na sličan način promovišu srpsku istoriju, kulturu i tradiciju van granica Srbije, kao što to čini BK grupa, prenosi Beta.

- Sa osobitim ponosom posetio sam ovo srpsko zdanje u slavnoj Moskvi. Porodici Karić želim puno uspeha na svim poljima delatnosti. Posebno im zahvaljujem što i tako daleko od Srbije vode dnevnu borbu za opstanak kosovskih svetinja, a posebno manastira Pećke patrijaršije - zapisao je patrijarh Irinej u knjizi utisaka, prenela je BK grupa u saopštenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od osnivača BK Kompanije, poslanik Dragomir Karić, rekao je tom prilikom u Moskvi da je poseta patrijarha, mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i drugih sveštenika u njegovoj pratnji, velika čast za porodicu Karić i sve zaposlene u BK Kompaniji i poručio da će porodica Karić "učiniti sve da poslovni kontakti i suživot Albanaca i Srba na Kosovu što pre zaživi".

- Naša borba za nasleđe Srpske Pravoslavne Crkve biće večna - zaključio je Karić, piše u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: BK TV

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo