Pasje vrućine 'prijete' Vukovaru, Bjelovaru...

Svi oni koji su godišnji odmor ostavili za kraj kolovoza, bar što se tiče vremena, napravili su dobar izbor. Uživanje u kupanju vrijeme im neće kvariti.

19.8.2011.
15:26
VOYO logo

Temperature zraka već danas u cijeloj zemlji iznadprosječno su visoke, većinom između 31 i 36°C.

U subotu prijepodne u kopnenom području može biti ponegdje oblačno, a na nekim područjima moguć je pljusak i grmljavina. Uz mjestimice umjeren sjevernjak i sjeveroistočnjak vrućina i sparina će malo popustiti pa će dnevna temperatura biti malo ugodnija nego u petak - od 27 do 31°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od nedjelje će ponovno biti stabilno i vruće. Gotovo posvuda će prevladavati sunčano, uz minimalne jutarnje temperature zraka od 18°C i najviše dnevne do 36°C.

U Slavoniji će biti najvruće

Početkom novoga tjedna, a posebno u srijedu i četvrtak, Hrvatsku će pogoditi toplinski udar. Prema prognozama meteorologa živa u termometru penjat će se do 37°C. Nepodnošljive vrućine zahvatit će cijelu zemlju, a posebno istok. U utorak, srijedu i četvrtak u tim predjelima zemlje dnevna temperatura bit će viša od 35°C, pogotovo u četvrtak kada se očekuje da će u Vukovaru temperatura dosegnuti 37°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u ostatku kontinentalnog dijela zemlje bit će iznimno vruće. Za stupanj niža temperatura nego u Vukovaru, u četvrtak će biti u Bjelovaru, a u Zagrebu 35°C.

Prema prognostičarskim kartama u gradovima uz obalu bit će nešto manje vruće. Primjerice u Dubrovniku i Makarskoj oko 30°C, a u Splitu i Šibeniku 33 odnosno 34 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi oni koji su godišnji odmor ostavili za kraj kolovoza, bar što se tiče vremena, napravili su dobar izbor. Uživanje u sunčanju i kupanju vrijeme im neće kvariti. Temperature zraka će bit će natprosječno visoke, a po svemu sudeći i temperature mora. One već sada dosežu 26 stupnjeva.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da bi u petak popodne u sjeveroj unutrašnjosti zemlje, ponajprije u Međimurju i Podravini, moglo doći do razvoja oblaka, a ponegdje i jakog grmljavinskog nevremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108020660006 arti-201108170771006

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo