Uhićeni Porečani /

Pas Duks imao dvije velike zapljene droge u tjedan dana: Pronašao 1,38 kg marihuane!

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Četveronožni inspektor pozitivno je reagirao na kutiju zvučnika u prtljažniku automobila

6.2.2019.
14:54
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je službeni pas za otkrivanje droga, Duks, u automobilu nanjušio više od 1,38 kilograma marihuane policija je uhitila 25-godišnjaka i 18-godišnjaka iz Poreča koje je prijavila za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.  

Policija je izvijestila da je u nedjelju oko 18.30 sati na državnoj cesti DC 48, kod skretanja za mjesto Baderna, zaustavila Volkswagen golf, pulske registracije, kojim je upravljao 25-godišnjak. Budući da su policijski službenici posumnjali da bi se u vozilu mogla nalaziti droga, angažirali su službenog psa Duksa koji je pozitivno reagirao na kutiju zvučnika u prtljažniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljem sudskog naloga, policajci su pretražili automobil i u zvučniku pronašli vrećicu s 1,38 kilograma marihuane. Zbog sumnje da su posjedovali drogu radi daljnje preprodaje, policija je podnijela kaznene prijave protiv 25-godišnjeg vozača i 18-godišnjaka te ih odvela u policijsku pritvorsku jedinicu.

Duks je jedan od pasa kojeg je MUP u sklopu raspisanog natječaja kupio od tvrtke specijalizirane za radne pse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njemački kratkodlaki ptičar na 'dužnost' je stupio prije tri mjeseca te mu je ovo druga velika zapljena droge u samo tjedan dana. Nakon što je prošlog ponedjeljka na autobusnom kolodvoru u Puli pronašao preko kilogram heroina, sada je pronašao preko kilogram marihuane i još jednom pokazao koliko je uspješan u svom poslu te koliko su bitni službeni psi u otkrivanju i sprječavanju zlouporabe opojnih droga, ali i drugih protupravnih ponašanja", kažu u istarskoj policiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo