bude li epidemiološka slika dobra / Parlamentarni izbori održat će se 5. srpnja? Izvor iz HDZ-a: 'Nema se što čekati'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

'Milanović je namjerno ponovno u eter ubacio ideološke priče, što ide na ruku Škori, jer se vidi da HDZ raste, a Škoro pada, a svaki oduzeti glas HDZ-u koristi SDP-u'

25.4.2020.
9:31
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Parlamentarni izbori, bude li epidemiološka slika dobra, vjerojatno će se održati 5. srpnja, otkriva izvor iz HDZ-a, piše u subotu Jutarnji list.

Ističe kako je moguć određeni pomak od tjedan dana, ovisno o razvoju situacije s virusom, ali da se prema sadašnjim razgovorima u stranci najviše spominje upravo taj datum, navodi dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema se što čekati", kaže za Jutarnji i jedan visokopozicionirani član Predsjedništva HDZ-a te potvrđuje da su mogući datumi za održavanje izbora početak srpnja.

Sugovornik navodi kako je HDZ-ova Vlada dobro upravljala krizom, kako stranački rejting raste, a da je na jesen moguć povratak epidemije pa je idealno vrijeme da se na izbore ide u srpnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milanović je namjerno ponovno u eter ubacio ideološke priče, što ide na ruku Škori, jer se vidi da HDZ raste, a Škoro pada, a svaki oduzeti glas HDZ-u koristi SDP-u.

Vlada je sada najavila mjere popuštanja, ovo je izborna godina i ako epidemiološka situacija bude dobra, nema se tu što čekati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer, dođe li novi val na jesen, izbori neće biti mogući, pa se postavlja pitanje i roka za održavanje izbora i moguće ustavne krize", kaže sugovornik Jutarnjeg lista i dodaje kako sama logika nameće da se izbori održe što prije.

U samom vrhu stranke, inače, za sada izbjegavaju priču oko izbora, detalji se dijele u samo u uskom krugu odabranih, no sugovornici iz HDZ-a kažu kako je više činjenica koje upućuju na to da su počele ozbiljne pripreme za izbore, donosi dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo