Možda se promijene i navike / Parlament se pomladio, otišla su neka vječna saborska lica, a priliku su dobili neki novi 'klinci'

Hrvatska politika, barem neko vrijeme, više neće gledati Zorana Milanovića, Tomislavu Karamarku gubi se svaki trag - a 'točku na i' stavili su glasači na ovim izborima i na političku karijeru Stipi Mesiću

15.9.2016.
22:21
VOYO logo

Kad jedni odu, priliku dobiju neki novi klinci. U slučaju - klinci ne toliko po dobi, koliko po političkom iskustvu i isturenosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima 34 godine, član je SDP-a, Zagorec od glave do pete - i u nedjelju u ponoć je saznao da će iduće 4 godine biti saborski zastupnik.

"Osjećaj je dobar, nisam očekivao da ću biti oporbeni, ali trudit ću se...", izjavio je Marko Vešligaj, novoizabrani saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri godine već - gradonačelnik je Pregrade - u kojoj živi 7000 ljudi. I taj posao ne misli ostaviti - jer do Markovog trga ima manje od sat vremena. 

"Mogu biti saborski zastupnik i gradonačelnik - odreći ću se plaće koju dobivam u gradu i time rasteretiti proračun", dodaje Vešligaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim Marka - mnogo je mladih lica u Saboru. Najmlađi je Marin Škibola iz Živog zida, u klupe će i 29-godišnji Bojan Glavašević - među najmlađima je Ivana Ninčević Lesandrić iz Mosta.

Onće u Saboru biti glas Zagorja - a Goran Aleksić - glas prevarenih građana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem da budem jasan i glasan i uvjerim kolege da se bankama mora starti na kraj", dodaje Aleksić (Udruga Franak), novoizabrani saborski zastupnik.

"Prvi put će netko o tome argumentirano govoriti, nitko nije znao argumente kao ja, ja ću im otvoriti oči", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksić oko novog angažmana za 16.000 kuna nije previše uzbuđen.  

"Osjećam se jako dobro i zadovoljan sam ja sam isto to radio pet godina, ali ne u Saboru, ništa novo samo ću sjediti u klupi i samo što ću imati veću pažnju medija nego dosad".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pažnju medija imat će još 30-ak zastupnika koji će prvi put sjediti u parlamentu. Najviše novih zastupnika ima HDZ - među njima kontroverzni Zlatko Hasanbegović, borkinja za lustraciju Bruna Esih, savjetnik predsjednice Andro KrstulovićOpara. Prvi put će na Markov trg Ivan Pernar, ali i primjerice - nekadašnji ministar financija Boris Lalovac

Svi će oni uskoro početi dobivati saborsku plaću - još 6 mjeseci pune plaće i 6 mjeseci pola plaće mogu zatražiti i zastupnici sabora koji se samoraspustio - a najnevjerojatnije je: da novac i dalje dobiva 29 zastupnika kojima je mandat završio krajem 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parlament se pomladio, otišla su neka vječna saborska lica, dogodila se smjena generacija, promijenio čelnik HDZ-a - uskoro će i SDP-a. Možda se promijeni i navika
zastupnika da ne dolaze na posao.  

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo