Bandiću navrle suze na oči pa vratio besplatno parkiranje

Sistem Park and Ride pokazao se kao totalni promašaj u Paromlinskoj.

1.10.2012.
13:10
VOYO logo

"Dragi prijatelji, vratili smo parkiralište Zagrepčanima, od danas je besplatno parkiranje kraj Paromlina!", pohvalio se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić putem Facebooka.

Naime, naplata godišnje ili mjesečne parkirališne karte za to mjesto, pokazala se kao pogrešan potez, a o tome dovoljno govori činjenica da je prodano tek 550 karata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Bandić je zato na konferenciji za novinare izvijestio kako će od 1. listopada parkiranje na toj lokaciji biti besplatno, dok će 50 mjesta biti označeno za Park and Ride, odnosno one koji su već kupili ZET-ove karte za parkiranje.

Park and Ride sistem neće biti posve ukinut. Kako je objasnio Bandić, sistem će funkcionirati ondje gdje se pokaže opravdanim, dok će na mjestima koja zjape prazna, iako su u njih uložena sredstva, biti ukinut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krivnju za neuspjeli projekt, Bandić je svalio na Zagrebparking i Holding kazavši kako se više neće tolerirati neučinkovitost, a njemu je, kaže, žao što nije reagirao odmah.

Kako su lokalni izbori sve bliže, gradonačelnik je zaigrao i na emocionalnu kartu: "Suze mi idu na oči kada vidim da je parking prazan, a građani nemaju gdje parkirati", poručio je suosjećajni Bandić Zagrepčanima opterećenima previsokim cijenama parkinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na tom se polju Bandić planira nenadano aktivirati. Predložit će, kaže, jesensko zasjedanje skupštine na temu snižavanja cijena parkinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo