organizirano pljačkali po Njemačkoj / Par iz Hrvatske 'mozak' najteže lopovske skupine u Europi: u krađama sudjelovale i njihove, navodno maloljetne, unuke

Za vođenje kriminalne skupine osumnjičen je bračni par iz Sesvetskog Kraljevca

20.6.2018.
21:00
VOYO logo

Unijeli su strani kapital u zemlju, ali, stečen nelegalnim putem. Novac koji su zaradili provalama trošili su na mramor, kipove, zlatni nakit i luksuzne automobile. Nitko od mještana nije mogao ni slutiti da je mirna obitelj iz Sesvetskog Kraljevca organizirana kriminalna skupina. 

Njemački tužitelji sumnjiče ih za 20 posto svih krađa u Njemačkoj. Istraga je počela kada su u Munchenu, u siječnju 2016., tri žene uhvaćene u pokušaju provale. Istraga je dovela i do samog vrha kriminalne piramide - bračnog para iz Sesvetskog Kraljevca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rade i Jovanka su, tvrdi Njemačka policija bili mozak cijele operacije. Operacije u koju je bilo uključeno čak 500 ljudi, operacije u kojoj su sudjelovale i njihove, navodno maloljetne, unuke. U njihovoj kući je, tijekom uhićenja, pronađeno čak 100.000 eura. Svi u skupini bili su povezani ili bračnim statusom ili krvnim srodstvom. 

Nekoć su iza ograde kuće bili parkirani najluksuzniji modeli najnovijih automobila. Danas je tu tek blijedi podsjetnik na luksuz kakav su uživali i stil kakav su preferirali. Kodna rečenica za kretanje u akciju bila je 'Idemo se igrati'. To zasigurno neće moći sljedećih nekoliko godina. Tužiteljstvo traži minimalno pet godina zatvorske kazne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo