'nemoj se ljutiti, bucibu' / Papučar - mužjak koji ima ženkino ja, a ona ima njegova ja-ja!

Image
Foto: Photo by: Jan Iveta

Papučari se pet puta na dan 'šmajhlaju' uz curu i tepaju 'jel' me voljiš, reci da me voljiš, znaš kak' ja tebe voljim...' ŠTO JE PREVIŠE JE PREVIŠE! I tepanje ima granicu i ja kao ženska ZADRŽAVAM PRAVO da budem ta koja je CENDRAVA u vezi i da mene 'buba'!

11.9.2014.
14:00
Photo by: Jan Iveta
VOYO logo

Ne, nije papučar naziv za čovjeka koji pravi papuče jer tako zarađuje novac kojim će uplatiti ratu kredita za kiruršku operaciju presađivanja spolnog organa, niti je to osoba s težim oblikom 'foot' fetiša koja svim snagama želi da bude u prisutnosti tuđih stopala. Papučar nije ni osoba koja smatra da je ispunila svrhu svoga postojanja time što je našla dominantnu ženku spremnu da spava s njim i istovremeno mu bude i majka. Papučar nije ni muškarac koji je toliko svoj u vlastitoj vezi, da sjedi dok 'piški' . Takav na momačku večer povede djevojku i još nema dovoljno godina radnog staža da nosi klompe pa se mora zadovoljiti šlapama.

Zašto ovako opisani muškarac nije papučar? PA ZATO jer ste si vi, koji se tobože grozite takvih, iskonstruirali ovakav opis istih čim vas je Spomenuti više od jednog puta 'odjebao' za izlazak. Vi ste im ovakve etikete zalijepili!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvari, papučar je jedini lik iz vašeg društva koji ima djevojku, kojeg zajebavate da je pi**ica jer joj udovoljava, a vi ste face jer ste svako večer sami kod kuće s pornjavom i Desankom Šakić. Nekada se ta cijenjena karakteristika u mužjaka zvala 'kavalir' ili džentlmen. Takvi su onda, u to vrijeme, zadržali vrata ljepšoj polovici i zbog toga bili pohvaljeni, a danas će iste ogovarati zbog tog čina jer je – prepodložan. Ok, pretjerujem – zbog toga ga prijatelji ne bi trebali ismijavati, ovo je ekstrem, ali skoro da dolazi do toga.

Najveći papučar u selu je onaj koji potroši više šljiva za džem nego za rakiju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi se pitaju kako tom istom papučaru nije neugodno na sva događanja voditi djevojku te koliko je i zašto joj je podložan, a nikad se pitaju koliko je ta djevojka za njega napravila da je on toliko  'diže u nebesa'. Možda je baš bila uz njega, dok se vama, njegovim prijateljima nije dalo ili ste bili zauzeti svojim glupostima, možda joj nije problem svaki drugi dan oprati mu prljave gaće ili ga dočekati s večericom, biste li i vi to uradili za njega? I dalje se pitate zašto joj poklanja toliko pozornosti i sve više biva romantikom, a manje muškarčinom kojem je najbitnije visjeti u birtiji? Upozorila bih vas da ne mijenjate pojmove 'romantik' i 'papučar'.  TO NIKAKO!

Nisu to papučari. Već su to dovoljno zreli muškarci da kažu djevojci da im je stalo. To je razlika između muškarca i klinca. Nisu oni nikad ni bili šlape nego ste ih vi tako gledali...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...OSIM! ALI! JER UVIJEK POSTOJI 'ALI'... 

Ako niste u pravu što ga smatrate papučarem, ako čovjek zaista pretjeruje i skoro je potpuno izgubio svoje 'ja'...

Ne želim zbuniti čitatelje ovim preokretom, ali nažalost znam ove, gore spomenute, koji su ni krivi ni dužni nazvani šlapom od strane zavidnika, ali i ONE koji to ZAISTAJESU da se to i meni, kao jednoj ženki GADI!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja papučarima doživljavam tipove koji će reći: 'Joj srećice, ja bi kod Marka na nogomet, neću piti, dođem odmah kad završimo, nazvat ću te u poluvremenu, ne, neće biti cura, samo ja i dečki, jel' može? Nemoj se pliz ljutiti, bucibu, znaš da si ti moja i da samo tebe volim... kenjkenj' . 

Papučari se pet puta na dan 'šmajhlaju' uz curu i tepaju 'jel' me voljiš, reci da me voljiš, znaš kak ja tebe voljim...' ŠTO JE PREVIŠE JE PREVIŠE! I tepanje ima granicu i ja kao ženskaZADRŽAVAM PRAVO da budem ta koja je CENDRAVA u vezi i da mene 'buba'. Nema veze što je on zaljubljen, on je naprosto cmoljav. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papučari otkažu frendovima pivu jer je cura gledala tužan film pa se raspekmezila kad je glavni glumac stajao sam na kiši i gledao voljenu kako odlazi. Jer će si ona 'zabrijati' da ju ne voli dovoljno. 

Papučar je onaj koji stvarno zaboravi na prijatelje kad si nađe curu i više ga ne možeš dobiti na telefon, a kamoli pozvati i dobiti van. Ili se to dogodi svake prijestupne. Jedno je kad u početku odnosa bude svaki dan s djevojkom jer je tada sve svježe i fokus mu je na novoj pojavi u njegovom životu, to mu možete oprostiti. No, druga je stvar kad više stvarno nema vremena za prijatelje i uopće mu nije žao zbog toga! To je prema njima jednostavno nepoštivajuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav često na vama provede 'efekt kante za smeće',  a Vi, kao njegov prijatelj, u tome bi trenutku trebali reagirati, ako vam je imalo stalo do njega. Stisnuti crveni gumb, proglasiti stanje elementarne nepogode, organizirati intervenciju… Bilo što. P.S. Ovo je čest slučaj i kod Žene Papuče (o da, i takve postoje, ali neću sada o njima).

Dopustite mi da vam pojasnim taj fenomen… On se događa nerijetko, a prepoznaje se u situaciji kad nekom prijatelju služite samo da bi imao gdje da se 'ispuše', da 'prokuka' svoje, da se požali na nepravednost života, da ispriča kakvo mu se sranje danas dogodilo. Kada u razgovoru dođe trenutak smjene uloga govornika i slušaoca, 'prijatelj' odjednom mora nekamo ići i ne može vas saslušati, ili još gore – pita vas o vašim problemima, ali je očigledno da ga ne zanimaju. To se zove zakamuflirana pristojnost. Po pravilu, kad im krene u životu, nestaju bez traga (što na kraju krajeva i nije neka šteta).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papučar je onaj koji slijepo sluša druge (samo ne sebe) - ne zna reći NE, najčešće ženi/curi , ali mogu to biti i društvo, mama , tata... Papučari su isti dečki koji ne mogu curi reći da je bolesno ljubomorna i da se smiri nego radije ušutkavaju frendice, ako su u njihovom društvu, da ih cura slučajno ne čuje preko mobitela.

Ahila je sjebala peta, njega treća, eventualno četvrta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papučari su i nabrijani mačo tipovi koji ni prdnuti ne smiju uz curu jer ona misli da je to 'fuj', ali se k**če pred frendovima kako su oni glavni i i kako njihova 'treba' njih sluša. Pravi dečko nikada neće trebati reći 'ženo šuti' jer će ga cura sama dovoljno poštovati da ne kvoca bezveze. Tako se ni njemu neće ego osjetiti ugrožen da poželi dokazati kako je ipak glavni.

Jebiga, ja ne bih papučara , a sad kako kome paše. Ne želim svog partnera dovoditi u situaciju da mora nešto dokazivati mačo izjavama jer treba znati da ga volim i poštujem. Još manje želim nekome šefovati,  a da on sve trpi i da mi se to jedan dan, kad popizdi, obije o glavu.  Jeste, lijepo je kad glumi frajerčinu dok me brani od manijaka koji me salijeću, da je prema njima 'opak' i ima svoje ja, a prema meni nježan i obazriv. To je sasvim normalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tanka je granica između lijepog ponašanja prema curi i bivanja papučarom. Ako žena ne zlouporabljuje svoju 'moć' nad muškim, onda se on, koliko god naginjao prema papuči, nikad neće pretvoriti u istu. Ako je mužjak dovoljno stabilan i normalan, a ženka također, nikad se neće dogoditi situacija da On mora birati između prijatelja i djevojke. Ona će razumjeti njegovu povremenu potrebu za društvom, baš kao i On njezinu. I miješajte se kroz ta druženja, koliko to prilike dopuštaju. Balans i ravnoteža, kao i uvijek – pobjeđuju. Moje skromno mišljenje.

Ako vam se svidio ovaj tekst, pročitajte i ostale, upravo OVDJE! Od nedavno me možete pratiti i na mojoj službenoj Facebook stranici 'Priče izTine'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču