Pozvao na zdravlje za sve / Papa Franjo s bolničkog prozora: 'Od srca vam hvala! Spasimo besplatne zdravstvene ustanove!'

Image
Foto: RTL

Prvo čovjek Rimokatoličke crkve, jedan od najmoćnijih ljudi u svijetu, niti za vrijeme svog liječenja nije zaboravio na druge

11.7.2021.
18:50
RTL
VOYO logo

Umjesto s prozora u Vatikanu papa Franjo nedjeljni je Angelus prvi put predvodio s balkona 10. kata bolnice u Rimu. 

Vidno dirnut 84-godišnji Papa time se prvi put obratio javnosti od kada je prošlog tjedna operirao debelo crijevo, a kada se vraća u Vatikan još se ne zna. Ida Hamer pripremila je prilog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S balkona svoje bolničke sobe papa Franjo veselo je mahao okupljenima:

"Snažno sam osjećao vašu blizinu i podršku vaših molitava. Od srca vam hvala. U ovim danima hospitalizacije ponovno sam iskusio koliko je važna dobra zdravstvena usluga koja je dostupna svima. Spasimo besplatne zdravstvene ustanove!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je to put otkako je izabran, da papa, s izuzetkom onih nedjelja koje je proveo na putovanjima, misu održava izvan Vatikana. Liječnici i pacijenti gledali su s drugih balkona, a nekoliko djece, koja su pacijenti u bolnici, pravilo mu je društvo na balkonu. 

"Želim izraziti svoju zahvalnost i ohrabrenje liječnicima i svim zdravstvenim djelatnicima i osoblju ove i svih drugih bolnica. Oni puno rade. Pomolimo se za sve bolesne. Ovdje imamo nekoliko prijatelja, pomolimo se za djecu koja su bolesna", dodao je papa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa se dotaknuo i atentata na predsjednika Haitija. Molio je i za pomorce kako bi obilježio "Nedjelju mora." 

"Živio Papa!", skandirali su mu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je bila prisutna jedna posebna emocija jer sam ga vidjela kao pacijenta, baš kao što i svaki dan vidim druge pacijente. Danas sam ga vidjela kao osobu poput svih nas, a ne kao Papu", kazala je jedna od vjernica.

Cijeli prilog pogledajte u videu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo