PAO JE PRVI SNIJEG OVE SEZONE! / Zabijelilo se na Sljemenu, na Jadranu puše bura, a već sutra stiže nam nova promjena

Image
Foto: LiveCam Croatia/Screenshot

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb

31.10.2019.
9:00
LiveCam Croatia/Screenshot
VOYO logo

Pao je prvi snijeg na Sljemenu. Državno hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ) javlja da je palo čak četiri centimetra snijega. Danas će u Hrvatskoj biti promjenjivo oblačno vrijeme uz česta sunčana razdoblja u drugom dijelu dana, prognoza je DHMZ-a.

Malo kiše može pasti uglavnom u prvom dijelu dana, osobito u središnjim predjelima, na jugu zemlje te u gorju gdje će u najvišim predjelima kiša prelaziti u slab snijeg. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu slaba i umjerena bura, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice i jaka s olujnim udarima. Najviša dnevna bit će od 8 do 12, na Jadranu između 14 i 19 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OGLASIO SE VAKULA: /

Osim hladnoće i kiše stiže novi, opasan problem: 'Nadam se da ovo neće povećati broj moždanih udara'

Image
OGLASIO SE VAKULA: /

Osim hladnoće i kiše stiže novi, opasan problem: 'Nadam se da ovo neće povećati broj moždanih udara'

Skliski i mokri kolnici

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica, upozoravaju danas ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK). Zbog jakog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila, a za sve skupine vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče te Paški i Krčki most.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a na dionici između Novog Vinodolskog i Senja te između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na većini graničnih prijelaza nema dojava o duljim čekanjima. Pomorski i željeznički putnički prijevoz teku uglavnom redovito.

Za vikend se vraća 'proljeće'

Sutra, na blagdan Svih svetih, na Jadranu će biti djelomice sunčano, a u unutrašnjosti promjenjivo oblačno, ujutro ponegdje uz mogućnost slabog mraza i magle. Vjetar na kopnu slab, na Jadranu u početku umjerena do jaka bura koja će tijekom dana oslabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu između 5 na sjevernom dijelu do 12 na južnom. Najviša dnevna od 10 do 15, na Jadranu između 16 i 20 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vikend nas, osobito u nedjelju, očekuje kratkotrajni povratak "proljeća", a tamperature bi ponegdje mogle narasti i iznad 20 stupnjeva. Toplo vrijeme, pogotovo za ovo doba godine, trebalo bi se zadržati sve do sredine idućeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo