loši rezultati / Panika u SDP-u: rejting na najnižoj razini do sada, članovi smatraju da vodstvo treba pozvati na odgovornost

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Stranka je u padu tri mjeseca zaredom, a ovo im je najniži rejting u posljednje tri godine

27.12.2017.
11:18
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan komentirao je rezultate zadnjeg ovogodišnjeg Crobarometra, prema kojem je SDP-u pao rejting na samo 18,9 posto, piše Jutarnji listStranka je u padu tri mjeseca zaredom, a ovo im je najniži rejting u posljednje tri godine.

"SDP se očigledno predugo bavi sam sobom, a lijeva javnost je vrlo kritična. Oni koji nisu za HDZ su nezadovoljni stanjem u društvu i traže na političkoj sceni one u koje se još nisu razočarali. Odatle i rast Živog zida. Koliko vidim, to su lijevi glasovi, ali i nove generacije birača. Biračko tijelo SDP-a se smanjuje i moramo stvoriti novu komunikacijsku strategiju", poručio je Komadina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati su među djelom SDP-ovaca dočekani poprilično panično te mnogi smatraju da vodstvo treba pozvati na odgovornost. Isto tako na društvenim mrežama pojavila se anketa o tome treba li sazvati izvanrednu izbornu konvenciju.

Na upit koliko je predsjednik stranke Davor Bernardić odgovran za loš rejting SDP-a poručio je da stranka uvijek mora preispitivati politiku i kadrove, ali konstruktivno, a ne destruktivno. Također je istaknuo da Bernardić ne može učiniti sve sam i da je u SDP-u dovoljno ljudi koji bi trebali preuzeti odgovornost, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo