Planirajte putovanje / Pakiranje u zadnji tren nikome nije od koristi: Ukoliko idete na odmor, nemojte zaboraviti ponijeti ove predmete

Image
Foto: Promo

Ne zaboravite isključiti sve električne uređaje, isključiti vodu, isprazniti hladnjak i isprazniti smeće prije nego što izađete iz kuće

26.7.2021.
9:29
Promo
VOYO logo

Koliko puta su vam pakiranje u zadnji tren i zaboravljene stvari pokvarile odmor? Zahvaljujući našem popisu to vam se više neće dogoditi. Što pakirate za odmor?

  • Putovnica

Ako zaboravite kupaći kostim ili ručnik, neće se dogoditi ništa ozbiljno. U slučaju putovnice, međutim, to se ne može reći. Ovo je prvo što biste trebali spakirati. Unutar Europske unije trebat će vam i osobna iskaznica; u drugim je zemljama potrebna putovnica. Zapamtite da djeca moraju imati i vlastitu putovnicu. Pazite da vaša osobna iskaznica ili putovnica ne isteknu u bliskoj budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Dokumenti i novac

Jednako su važne i ostale putne isprave - putno osiguranje, ugovor s putničkom agencijom, vize (ako je potrebno za ulazak u zemlju), osiguranička dozvola, zrakoplovne karte, vozačka dozvola (ako putujemo automobilom), potvrde rezervacije i platna kartica . Prije odlaska trebali biste promijeniti barem dio novca kako biste imali dovoljno novca za pokrivanje potrebnih troškova ako nije moguće platiti karticom ili u blizini nema mjenjačnice. Podijelite novac i sakrijte ga na nekoliko mjesta kako ne biste izgubili sav novac u slučaju krađe.

  • Fotoaparati i videokamere

Iako većina telefona danas ima kameru ili mogućnost snimanja, profesionalni fotoaparati i videokamere podići će vaše fotografije s odmora na sljedeću razinu.Ako ste avanturistički tip i aktivno provodite godišnji odmor, sigurno će vas zanimati ponuda vanjskih kamera. Ako ste pali pod čarolijom polaroidne fotografije, u izborniku ćete pronaći i ovu vrstu fotoaparata. Ne zaboravite kupiti i memorijske kartice, tako da imate dovoljno mjesta za ovjekovječiti svoje iskustvo odmora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://attachments.office.net/owa/Pia.Humski%40rtl.hr/service.svc/s/GetAttachmentThumbnail?id=AAMkADRiMDRhMDlmLWRlNmUtNDI0MC1hZGNkLWI3MWNlMGNkNWFkOQBGAAAAAAAPB1SE1jyGRo9I%2FOn4spS4BwCSL1YgmTr%2BTaKF2xdJP7vjAAAA2O9pAABzYB%2BQhwh3TJS1uJgURri1AABROrV9AAABEgAQAJWeJmbcrNdDq19ES68bFx8%3D&thumbnailType=2&token=eyJhbGciOiJSUzI1NiIsImtpZCI6IjMwODE3OUNFNUY0QjUyRTc4QjJEQjg5NjZCQUY0RUNDMzcyN0FFRUUiLCJ0eXAiOiJKV1QiLCJ4NXQiOiJNSUY1emw5TFV1ZUxMYmlXYTY5T3pEY25ydTQifQ.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.aoBCUL-2Kga9Ca_UWhENIdWJWJ5vJSPkL4aRS5DjV5YZwklHtsElPkIM6mkWdZAIoh4esH8U5z4RhVGZKKqW2pZpG5Eo5d9CoW_4E3ZoXa992FaMq2x_9ituHWpYng74-gUj1GCr4mJL5RaKFco4DUH1jCTa0W83ebf1Ow4lw-d77bA4MIk32ThzT35wl2w2IJ0MH_f3XVcctxL1lSuIt3tS1NZr3TDBvW1o8T-waSlNdwJziHA3WFzpjK0roeVaGdnU9ytsK-Jv9_Uk8z1LVfEhhrXv9xsvqXPIHWb0z4_8R1egxyXwFtW-uu8sILVGPBwpWKgX6MdgB10SRMWkBQ&X-OWA-CANARY=b7KWunc80kqSQOb05j_5W1AQlVwHUNkYtW1R1gFjdSVBjk5TmWA1drkGkrGDCOx7ZwKn-s-f4UQ.&owa=outlook.office365.com&scriptVer=20210705003.08&animation=true
  • Nešto za čitanje

Putovanje na odmor često traje nekoliko sati. Dugo čekanje u zračnoj luci ili kolodvoru mora se dodati samom putovanju.Za kojom ćete knjigom posegnuti? Uzbudljiva detektivska priča, povijesni roman, biografija slavne osobe ili privlačna fantastična priča?

  • Važne informacije

Ako je potrebno, zapišite sve važne adrese, telefonske brojeve i podatke za kontakt nadležnih vlasti u zemlji. Dobit ćete ga ako se ne možete povezati s internetom ili izgubite mobitel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Lijekovi

Ne zaboravite spakirati lijekove koje uzimate u prtljagu. Osim njih, pronaći ćete i lijekove za probavne smetnje, lijekove protiv bolova, mučnine s putovanja ili lijekove za vrućicu i alergije. Sa sobom biste trebali ponijeti i komplet prve pomoći koji ne bi trebao sadržavati zavoje i dezinficijense za liječenje lakših ozljeda.

Higijenske potrebe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina hotela ima barem osnovne higijenske potrebe, ali na to se ne možemo pouzdati. Vaša blagdanska oprema za uljepšavanje svakako bi trebala sadržavati četkicu za zube i zubnu pastu, kreme za sunčanje i kreme za sunčanje, šampon, gel za tuširanje, antiperspirant, sredstva za brijanje, sredstva za uklanjanje šminke i sredstva za njegu kože.

Odjeća za svaku prigodu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada pakirate odjeću, najbolje je unaprijed razmisliti o odjeći kako biste izbjegli spakiranje stvari koje niti jednom ne nosite. Imajte na umu da vrijeme može biti loše, zato spakirajte toplu odjeću. Ovo ćete zasigurno koristiti i u avionu. U slučaju da se opečete, pripremite duge hlače i majicu dugih rukava ili dugu haljinu kako biste zaštitili opekline od sunca. Trebali biste nositi barem dva kupaća kostima, odjeću za plažu, vodenu obuću, pokrivala za glavu, planinarske cipele, kratke hlače, majice, haljine, donje rublje, čarape, pidžame i sunčane naočale.

Ako želite uštedjeti novac prilikom kupnje odjeće, nemojte se ustručavati posjetiti web stranicu kupona Kuplio.hr, na kojoj ćete pronaći niz korisnih kupona za popust do svojih omiljenih trgovina. Factcool popust ili Bibloo kod za popust sigurno će vam dobro doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PROMO

Elektronika

Uz kameru i kamkorder, zasigurno će vam trebati i mobitel i navigacija ako putujete vlastitim automobilom. Ne zaboravite u kofer spakirati punjače ili adaptere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što biste još mogli uzeti?

Uz more definitivno nećete bez ručnika i ručnika za kupanje. Ako želite, možete spakirati i šator za plažu, prostirku, gumenjake i suncobran. Ako putujete s djecom koja još uvijek uče plivati, ne zaboravite spakirati kotač za plivanje i rukavice. Tu je i velika torba za plažu u koju se mogu smjestiti ručnici, kreme za sunčanje, knjiga, boce s vodom i mali zalogaji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korisni savjeti za kraj:

Ne zaboravite isključiti sve električne uređaje, isključiti vodu, isprazniti hladnjak i isprazniti smeće prije nego što izađete iz kuće. Dogovorite se s prijateljima da će se brinuti o vašem cvijeću i prikupljati poštu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo