VIKEND PROGNOZA DUNJE MAZZOCCO DRVAR / Ožujak zaključujemo suncem i toplinom! Kakav će biti početak travnja?

Image
Foto: PIXELL

Izvjesno je da ćemo kišu dobiti već početkom travnja koji je i klimatološki kišniji mjesec od svog prethodnika.

28.3.2019.
17:10
PIXELL
VOYO logo

Prvi proljetni mjesec primiče se kraju, većina nas zadovoljna je njegovim tijekom. Ako ni zbog čega drugoga, onda zbog činjenice da je imao pet vikenda i svih pet lijepih kao proljetna slika! Ok, peti još nije prošao, ali priložene slike s prognozom za vikend potvrđuju ovu tezu. 

VIKEND U UNUTRAŠNJOSTI

U kopnenom području subota će biti pretežno sunčana, ali ne i posve vedra. Oblaci koji će zaostati iz noći s petka na subotu će se raskinuti i na nebu će ostati većinom oni visoki prozirni kroz koje bez problema prolazi Sunce. Zaštitite se jer je sad već prilično jako, a ovi oblaci gotovo uopće ne umanjuju štetno Sunčevo zračenje. Vjetar će biti slab, a temperatura malo viša nego u petak i malo od prosjeka za ovo doba godine. Za razliku od subote, nedjelja će biti gotovo posve vedra, a samo se rijetko, uglavnom uz kopnene vode, može pojaviti magla koja će se već s izlaskom Sunca izdići. Vjetar slab, u gorju ponegdje slab sjeveroistočnjak. Jutro svježe, danju ugodno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

VIKEND NA JADRANU 

Na Jadranu u subotu nebo gotovo sasvim vedro, more uglavnom mirno, na sjevernom Jadranu čak bonaca. Malo bure bit će još samo ujutro u Velebitskom i Neretvanskom kanalu, a tijekom dana zapuhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Temperatura primjerena posljednjim danima ožujka. U nedjelju posve vedro, zaštitite se od Sunca jer je UV indeks sada već umjeren. Vjetar, baš kao i u subotu, burin i sjeverozapadnjak, i to za nijansu slabiji. Temperatura malo viša, a i dojam toplijega vremena.

Image
Foto: RTL

Jasno je da ovakvim vremenom koje je dominiralo tijekom veljače i travnja nisu svi baš sasvim zadovoljni. Manjak kiše je sad već alarmantan i mnogi željno očekuju kišu. Sad je već izvjesno da ćemo je dobiti već početkom travnja koji je i klimatološki kišniji mjesec od svog prethodnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

O tome, ali svemu ostalome što smatramo važnim informirat ćemo vas na vrijeme u našim sljedećim tekstovima, ali i u televizijskim prognozama, svaki dan unutar RTL Vijesti u 16.30 i RTL-a Danas u 18.30. Pratiti nas možete i putem Facebooka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo