prošli s lakšim ozljedama / Ozlijeđeni u stravičnoj nesreći kod Klisa pušteni kući na oporavak: 'Svi mogu slaviti novo rođenje'

'To je bilo kao da se ruši kuća. Mislim se, da je potres, treslo bi i mene. Ništa ja to, kad ono opet', rekla je mještanka Mara iz Klisa

14.10.2019.
19:45
VOYO logo

Teška nesreća rano jutros na staroj kliškoj cesti. Jedna je osoba smrtno stradala, a 14 ih je ozlijeđeno. Sudarila su se dva autobusa, u jednom su bili vojnici, a u drugom školarci te osobni automobil.

"To je bilo kao da se ruši kuća. Mislim se, da je potres, treslo bi i mene. Ništa ja to, kad ono opet - a to drugi put kad sam čula to je autobus ovuda preskočio i on je cijelom snagom pao", rekla je Mara Pleština iz Klisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevici govore kako je automobil koji se kretao iz smjera Splita iz neutvrđenih razloga skrenuo u suprotni trak. Auto je podletio pod autobus čiji je vozač, u pokušaju da izbjegne sudar, naletio na drugi autobus. Jednim je putovala vojska, a u drugom su uglavnom bili školarci. 

"Veliki šok, eto.. to je neopisivo", kazala je Mara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se ne usudim, ja uopće nisam izašla van da vidim što se dešava, a da vam budem iskrena interesira me što je, ali nemam snage niti pogledati. Muka mi je, to je 
grozno, nešto moraju poduzeti", rekla je Davorka, mještanka Klisa

Image

Strašna nesreća kod Splita: Sudarila se dva autobusa i auto. Jedna osoba mrtva, osam ozlijeđenih

Image

Strašna nesreća kod Splita: Sudarila se dva autobusa i auto. Jedna osoba mrtva, osam ozlijeđenih

Na mjestu nesreće smrtno je stradala 56-godišnja vozačica osobnog automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

"Steglo me oko srca kad sam vidio to sve"

"Sve skupa je bilo barem 100 putnika, frekventni sat za djecu, frekventni sat za vojnike jednostavno - sve to skupa je bilo teško za vidjeti, a pogotovo kad sam saznao
da je žena poginula, nažalost. Stvarno je bilo teško i vidjeti kola...", pojasnio je Roko Pleština, također iz Klisa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da nije poginula ta gospođa, bilo bi puno lakše. Steglo me oko srca kad sam vidio to sve", kazao nam je još jedan mještanin Klisa, Jozo Gizdić

U splitskom KBC-u završilo je 14 osoba, od čega 6 pripadnika Hrvatske vojske koji su se nalazili u autobusu redovnog vojnog linijskog prijevoza na relaciji Sinj-Split. Uglavnom je riječ o lakšim tjelesnim ozljedama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu su i djeca, tu smo mi, tu su moja unučad - tu su ljudi. Što treba? Da se događaju svako malo ovako nesreće, da ljudi stradavaju, da njima onda prokljuvi kroz glavu da nešto treba napraviti, njima ovo nije dosta, nije ovo prvi put", zapitala se Davorka. 

Stara Kliška cesta ponovno je otvorena za promet, a više detalja o okolnosima znat će se nakon provođenja prometno-tehničkog vještačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po završetku višesatnog očevida iz Općinskog državnog odvjetništva večeras se doznaje kako je utvrđeno da je 56-godišnja vozačica osobnog vozila Chevrolet Spark splitskih registracija u jednom trenutku prešla u suprotni prometni trak, te udarila u autobus marke Setra M3 splitskih registracija, kojim je upravljao 48-godišnji vozač. 

Nakon udara autobus Setra M3 je prešao na južni prometni trak i udario prednjim lijevim dijelom u prednji lijevi dio autobusa Mercedes M3, splitskih registracija, kojim je upravljao 64-godišnji vozač, a koji se kretao iza osobnog vozila Chevrolet Spark. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu biti sretni jer su prošli s lakšim ozljedama"

Gost u emisiji RTL-u Danas bio je Miho Sušić iz Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije koji nam je rekao u kakvom su svi ozlijeđeni dobro.

"Svi su pušteni svojim kućama na oporavak, ne očekuje se da će tijekom dana biti iznenađenja i da će biti neke teže ozljede", objasnio je Sušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je i kako su posljedice mogle biti puno ozbiljnije jer se ovdje radi o nesreći u kojoj je sudjelovalo više osoba.

"To je bio autobus s civilima koji je zamalo sletio u provaliju. Mogu biti svi sretni jer su prošli s lakšim ozljedama, zapravo svi mogu slavit novo rođenje", rekao je Sušić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je kako se radi o kontuzijama lakšeg tipa te da ne bi trebalo biti nikakvih ozbiljnijih posljedica. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo