Ozlijeđeni policajac: Kako ću sad prehranjivati obitelj?

'Ostao sam bez oka i ne znam kako ću sada prehranjivati obitelj. Četrnaest godina radio sam u specijalnoj i interventnoj policiji, ali ovakvo što nikad nisam vidio.

3.5.2010.
11:14
VOYO logo

Kristijan Trokter, 33-godišnji policajac iz Leštakovca pokraj Varaždina, koji je u akciji spašavanja zaštitara na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona u subotu nakon utakmice izgubio oko i zadobio ozljede sluha, leži u sobi na očnom odjelu KBC-a Rebro. On je najteže stradali policajac od njih ukupno 15, koji su zadobili ozljede u subotnjim sukobima s navijačima.

arti-201005020230006Trokter je ozljede zadobio od detonacije topovskog udara. Snažni potisak prodro mu je pod vizir kacige i izbio oko, a popucali su mu i bubnjići. Pregledom videosnimaka tribine policija će pokušati otkriti tko je od navijača bacio kobnu eksplozivnu napravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz teško ozlijeđenoga Kristijana u nedjelju je od ranoga jutra sjedila uplakana supruga, s kojom ima dvije kćerkice. Šutjeli su zagrljeni, a u jednom trenutku Kristijan je okrenuo glavu od supruge prema prozoru ne uspjevši sakriti suzu, piše Jutarnji list.

'Išao je spasiti kolege zaštitare i evo kako je prošao'

Osam članova šire obitelji, stričevi, tete i tast, gledali su u pod. Nitko to nije rekao, ali vidno su zabrinuti za budućnost obitelji čija je glava sada invalid. Ogorčeni su na navijačke izgrednike i pitaju se kako je moguće da u središtu Zagreba razularena masa pijanih mladića napada policajce, pali kontejnere i razbija autobuse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najteže nam pada što se jutros u medijima moglo pročitati i čuti da su policajci ti koji su isprovocirali sukobe. Naš Kristijan išao je spasiti kolege zaštitare i evo kako je prošao. Ima 33 godine i država je sada dužna stati uz njega i obitelj, ali i sve policajce koji su ugroženi na radnome mjestu", rekao je Kristijanov tast.

Ranjeni navijač poznat kao nasilni izgrednik

Inače, Dinamov navijač koji je zadobio prostrel torza pri napadu na četvoricu policijskih 'spotera' (službenika koji u civilnoj odjeći prate kretanja navijača i javljaju OKC-u o stvaranju žarišta sukoba) zove se Mario Galić, ima 29 godina, a poznat je policiji iz prijašnjih navijačkih nereda kao nasilni izgrednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201005030003006Osmorica napadača okružila su u 22 sata policijski automobil između tribine i bazena Svetice, otvorili vrata te počeli šakama, nogama i bocama tući policajce. Prema policijskoj verziji, jedan je policajac izvukao službeni pištolj i upozorio Galića, no ovaj ga nije puštao te je u naguravanju pištolj opalio.

Zrno je Galiću probilo grudni koš, a pomoć mu je pružena u istoj bolnici u kojoj leži i ranjeni policajac Trokter. Galića nadzire policijski pozornik na Odjelu intenzivne njege pri Kirurgiji KBC-a Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005020244006 arti-201005020190006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo