Ožić Bebek: Nisam 'šeiku' nudio prostitutke

'Nemam što komentirati, to je smiješno ali sam i šokiran. Nisam rekao 90 posto onog što je napisano, o tome nije bilo govora', rekao je za Danas.

3.8.2011.
18:13
VOYO logo

Večernji list objavio je priču svog novinara koji je prerušen u bogatog šeika prije nekoliko dana u društvu prevoditeljice s makarskim gradonačelnikom Markom Ožićem Bebekom razgovarao na terasi hotela Meteor.

Iako nije imao ni veliku jahtu, već je tek bio obučen u tradicionalnu arapsku odjeću, to nikome nije bilo čudno, pa ni zaposlenima na recepciji hotela kojima je pokazao hrvatsku osobnu iskaznicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je prevoditeljica gradonačelniku rekla da je 'šeik Hassan', na preporuku svog prijatelja predsjednika Ive Josipovića, pristao uložiti 100 milijuna dolara u Makarsku, te da ga zanimaju otvorene investicije i projekti", Ožić Bebek je navodno uzvratio:

"E, to bi nas spasilo. Znate naša Vlada ništa ne radi kad je makarski turizam u pitanju. Evo ja bi ponudio nekoliko projekata šeiku kojima bi brzo vratio novac", objavio je u priči Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik je 'šeiku' navodno ponudio i posao gradnje žičare koja bi vozila iz Makarske na Biokovo, a za koju je već pripremljen projekt. Među ostalim, ponudio mu je i da za 40 milijuna kupi hotel Dalmacija i "odličan komad zemlje tik do plaže".

Sve je izmišljeno, to je vam pameti

"Nemam što komentirati, to je smiješno, ali sam i šokiran. Nisam rekao 90 posto onog što je napisano, o tome nije bilo govora", rekao je za Danas.hr gradonačelnik Marko Ožić Bebek, ističući da je tekst politički intoniran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li istinit dio teksta u kojem se spominje da je nudio prostitutke, Ožić-Bebek je odgovorio: "Sve je izmišljeno. Ne mogu ja ponuditi nešto o čemu nemam pojma i što ne postoji u mom gradu. To je smiješno. Mislio sam da su to ozbiljne novine".

O tužbi protiv novinara razmišlja, a s obzirom da se radi o lažnom predstavljanju državnom dužnosniku, smatra da bi Državno odvjetništvo trebalo istražiti slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik sumnja da je 'bogati šeik' naručen. Kaže da se na makarskom području u zadnje vrijeme događaju "veliki okršaji' i da dolaze izbori.

"Tko zna, možda još netko nije prebolio poraz prošlih izbora", zaključio je Marko Ožić Bebek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo