OZBILJNO UPOZORENJE DR. MARKOTIĆ: / 'U bolnici imamo sve više mladih s težim oboljenjima. Sada je bolest puno ozbiljnija'

Image
Foto: Damir Senčar/HINA/POOL/PIXSELL

'Osobe s rizičnim faktorima moraju se posebno čuvati, ali i neki koji nemaju neke druge bolesti pokazuju teže simptome', kazala je Markotić

25.10.2020.
14:09
Damir Senčar/HINA/POOL/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je ponovno zabilježen porast novooboljelih od koronavirusa, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević', Alemka Markotić, na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite upozorila je kako stanje ne samo da je puno ozbiljnije nego proljetos već je i sve veći broj mladih koji oboljevaju.

Image
STIGLE NOVE MJERE! /

Evo što sve stupa na snagu od ponoći

Image
STIGLE NOVE MJERE! /

Evo što sve stupa na snagu od ponoći

"Treba istaknuti da imamo puno više mlađih bolesnika s težim oboljenjima i koji su hospitalizirani. Sada je bolest puno ozbiljnija. Osobe s rizičnim faktorima moraju se posebno čuvati, ali i neki koji nemaju neke druge bolesti pokazuju teže simptome", upozorila je Alemka Markotić one koji smatraju kako se radi o neozbiljnoj bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojevi će i dalje rast

I Božinović je kazao da su trendovi takvi da će brojevi i dalje rasti.

"Krajnje je vrijeme da se i oni koji sumnjaju da virus postoji, uozbilje. Mjere su sada na snazi 14 dana, u međuvremenu ćemo procijeniti efekte", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paralelno s novim mjerama u pogon se stavlja i Arena u koju će se kako bi se rasteretile bolnice primati dio oboljelih od koronavirusa.

Podsjetimo, u posljednja 24 sata zabilježen je 2421 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 11.144. Preminulo je još osam osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo