stigao demanti od Instituta IGH /

Ovo su oglasi za stručno osposobljavanje i očekuje se da mladi ostanu u Hrvatskoj?

Image
Foto: Thinkstock

Ovo je samo nekoliko suludih primjera - među njima je institut IGH koji je početkom godine otpustio 15 inženjera, a sada pak traže 31 osobu za stručno osposobljavanje

8.5.2017.
10:23
Thinkstock
VOYO logo

"Mladi smo, mlade smo, ali smo radnice i radnici! 

To što nemamo puno iskustva i što smo novi na tržištu rada, ne znači da nemamo prava i da se naša prava trebaju privremeno zamrznuti. (...) Želimo biti pošteno plaćeni za svoj rad, imati pravedne radne uvjete i prave ugovore o radu. Želimo da se naše znanje cijeni, da se naše formalno i neformalno iskustvo vrednuje te da dobijemo zasluženo povjerenje", dio je opisa Facebook stranice "Mladi radnici i mlade radnici" koja, prije svega, služi za razmjenu iskustava i mišljenja mladih ljudi o njihovom radnom mjestu i tržištu rada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sva sreća da postoje s obzirom na današnje tragično stanje u Hrvatskoj iz koje sve više mladih odlaze. Pokazuje to želju i perspektivu mladih koji još ne žele odustati pa su se oboružali onime što današnjim generacijama najbolje ide - udružili su se na najvećoj društvenoj mreži kako bi upozorili sve kolegice i kolege na moguće sulude zahtjeve potencijalnih poslodavaca. Stranica je također osmišljena tako da se mladi barem mogu nasmijati na nebulozne oglase za stručno osoposobljavanje. 

Ovo je samo nekoliko suludih primjera - među njima je institut IGH koji je početkom godine otpustio 15 inženjera, a sada pak traže 31 osobu za stručno osposobljavanje. Ili poslodavac koji traži na stručno osposobljavanje prodavačicu, a jedan od uvjeta je da "budući polaznik mora imati sklonost lijepom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte oglase u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demanti: 'Institut IGH od početka godine nije otpustio niti jednog inženjera'

Na našu je adresu nakon objavljene vijesti stigao demanti od strane Instituta IGH koji obavještava kako je netočna informacija da je Institut IGH početkom godine "otpustio 15 inženjera, a sada pak traže 31 osobu za stručno osposobljavanje".

Navode kako suprotno objavljenim navodima, Institut IGH d.d. od početka godine nije otpustio niti jednog inženjera. "Institut IGH d.d. će uz državnu potporu i prema vlastitim mogućnostima pružiti mladim ljudima bez iskustva radi stjecanja potrebnih znanja na tržištu rada", stoji u zahtjevu za demanti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> 'Netočna je informacija da je Institut IGH početkom godine otpustio 15 inženjera'

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo