OVO SU NAJBOLJI PROFESORI U HRVATSKOJ: / Upravo je izašla top lista, pogledajte jesu li i vaši među njima

Image
Foto: Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

Agencija za odgoj i obrazovanje 13. će travnja održati promociju 643 odgojno-obrazovna djelatnika u zvanje mentora i savjetnika. Posebno je to zvanje koje stječu oni najbolji.

31.3.2017.
16:27
Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Svi obrazovno-odgojni djelatnici mogu napredovati do tog zvanja, no moraju to svojim radom i zaslužiti. Pritom se vrednuju tri elementa: uspješnost u radu s učenicima, izvannastavni stručni rad i stručno usavršavanje.

Visoki kriteriji

Bitan je svaki aspekt rada profesora - način na koji surađuje s kolegama, način na koji obrazuje učenike, ali i postignuti rezultati. Profesor koji napreduje do zvanja mentora i savjetnika mora imati minimalno 11 godina iskustva, odlično raditi s učenicima, ali i postići najmanje 15 bodova iz izvannastavnog stručnog rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvanje mentora mogu steći i nastavnici koji obnašaju dužnost ravnatelja, a njihov rad vrednuju isključivo stručno pedagoški nadzornici MZOS-a.

Na ovoj poziciji savjetnici i mentori mogu ostati pet godina, ali mogu biti i ponovno izabrani. Osim titule, najbolji profesori dobiju i nagradu u vidu više plaće, piše srednja.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnja promocija odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika održat će se 13. travnja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Država želi nagraditi najbolje u sustavu

'Svečanom promocijom Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja žele nagraditi najbolje u sustavu, one koji svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini', priopćio je AZOO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesu li neki od vaših nastavnika na popisu najboljih, provjerite ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo