OD VEČERAS NA RTL-u! / Ovo sigurno niste znali o popularnoj 'doktorskoj' seriji

Image

U nastavku doznajte neke zanimljivosti o glavnim glumcima popularne serije 'Uvod u anatomiju', čija se osma sezona počinje prikazivati večeras, u utorak 4. lipnja u 21:10 sati na RTL Televiziji!

4.6.2013.
16:28
VOYO logo

Glumci PatrickDempsey i EllenPompeo nebrojeno su puta padali jedno drugome u naručje u seriji "Uvod u anatomiju“. I dok na televizijskom ekranu glume jedan od najromantičnijih i najdramatičnijih parova današnjice, omiljene doktore Meredith Grey i Zgodnog, Dereka Sheparda, privatno oboje žale što ne provode više vremena zajedno tijekom pauze u snimanjima!

Mnogi su mediji bili uvjereni da se njihova kemija prenijela i izvan seta, no oboje i dalje tvrde da se međusobno jako vole kao filmski partneri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku doznajte još neke zanimljivosti o glavnim glumcima popularne serije "Uvod u anatomiju“, čija se osma sezona počinje prikazivati večeras, u utorak 4. lipnja u 21:10 sati na RTL Televiziji!

Patrick Dempsey

Prvi izbor autorice serije Shonde Rhimes za ulogu Dereka Shepherda bio je glumac Rob Lowe. Međutim, Lowe je odbio ulogu smatrajući da serija neće preživjeti ljeto i novu sezonu. Kasnije je u jednom intervjuu priznao da je pogriješio: "Nije mi trebalo dugo da shvatim da sam pogriješio. Svaki put kad vidim "Uvod u anatomiju“ na televiziji požalim što nisam prihvatio ulogu dr. Zgodnog. Ali, u glumačkom poslu uvijek ima rizičnih odluka, svakom se glumcu dogodi bar jednom ovakav propust…“, rekao je Lowe. S druge strane, Patrick Dempsey priznao je časopisu People da je žarko želio ulogu dr. Chasea iz medicinske serije "Dr. House“, ali ne krije da je išao i na audiciju za ulogu dr. Gregoryja Housea.

Patrick Dempsey je daleko najpoznatiji glumac u seriji, što zbog „radnog“ iskustva u Hollywoodu (glumio je u preko 60-tak filmova i serija), a što zbog osebujnog privatnog života – naime, mediji su se zainteresirali za njegov život nakon što je 1987. g. oženio 27 godina stariju učiteljicu glume Rocky Parker, majku svojeg najboljeg prijatelja i vršnjaka, glumca Coreya Parkera.

U 11. godini Dempsey je postao član putujuće akrobatske skupine. Svakodnevno je žonglirao i zabavljao ljude u klaunovom odijelu. S obzirom da uvijek voli probavati nove stvari i pomagati, svojoj sadašnjoj supruzi, Jillian Fink, bio je pokusni kunić i dopustio joj da na njemu testira razne kozmetičke preparate iz njezine linije. „Zbog Jill sam nekoliko tjedana nosio lak na noktima. Najgore je što mi prijatelji nisu vjerovali kada sam im objašnjavao da nisam poludio nego da uistinu testiram deset nijansi laka za nokte“, rekao je magazinu  People.

Dempseyu je u 12. godini dijagnosticirana disleksija koja ga je, vjeruje se, koštala mnogih dobrih uloga. Autorica serije Rhimes isprva nije primijetila njegov poremećaj nego je na prvom zajedničkom sastanku i čitanju scenarija mislila da se Dempseyu ne sviđa kako je scenarij napisan. „Kad smo svi doznali za disleksiju, Dempseyu je laknulo. Sada svi razumijemo njegovu borbu s čitanjem riječi iz scenarija i svi bez problema uskačemo u pomoć kada negdje zapne“, rekla je Rhimes.

Image
Image



"Bio sam na prekretnici u privatnom i poslovnom životu kad sam odlazio na audiciju za ulogu dr. Zgodnog. Nisam imao volju i nisam više osjećao ljubav prema poslu koji sam oduvijek volio. Bio sam siguran da neću dobiti ulogu jer sam se bojao da sam bio loš na audiciji“, prisjetio se Dempsey u jednom intervjuu. Međutim, autorica Shonda Rhimes bila je oduševljena njegovom interpretacijom: „Znala sam da će Dempsey biti dr. Zgodni čim sam ga vidjela. Pala sam na njegov ranjivi šarm nakon što je pročitao tekst…“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je „Uvod u anatomiju“ doživio planetarni uspjeh, Dempsey je promijenio način života i posvetio se svojim hobijima - uz pomoć kozmetičke tvrtke Avon lansirao je svoj parfem, otvorivši centar za istraživanje i liječenje raka jajnika i jajovoda u svojem rodnom gradu pokazao i svoju humanitarnu stranu, a kao veliki fan utrka sportskih automobila (nekoliko puta sudjelovao u Indianapolis i Daytona Beach trkama), Dempsey je 2006. godine postao i vlasnikom „Vision Racing“ tima koji redovito sudjeluje na Indycar trkama.

Dempsey je u nekoliko životnih situacija iskoristio znanje iz serije. Kada je s kćerkom Talulom odjurio u bolnicu jer ozlijedila bradu, savjetovao je doktorima da joj zatvore ranu medicinskim ljepilom kako kasnije ne bi ostali vidljivi šavovi. „Ne znam zašto mi je to palo na pamet. Kad sam razgovarao s doktorima osjećao sam se kao da sam na setu. Odmah je u meni proradio 'televizijski neurokirurg'. Sada mi je drago što sam to napravio za svoju kćer...“, rekao je Dempsey.

Prošle je godine Dempsey spasio život 17-godišnjem momku koji se prevrnuo u automobilu ispred njegove kuće u Malibuu. „Bojao sam se za svoj život. Nakon što se automobil triput preokrenuo, ostao sam sam u automobilu. Patrick Dempsey mi je prvi prišao, ali tada nisam znao otkud mi je poznat. Izvadio me iz auta, pozvao hitnu pomoć i ostao uz mene dok pomoć nije stigla. Kasnije je nazvao moju majku da bi provjerio jesam li se oporavio“, rekao je tinejdžer.

Dok ne snima, prema mnogima najzgodniji glumac današnjice vrijeme provodi s obitelji, suprugom i troje djece, i to najčešće u toplijim krajevima poput Kariba ili San Jose del Cabo u Meksiku. Zbog majčine smrti, Dempsey je u svom rodnom gradu Lewistonu otvorio medicinski centar za istraživanje raka s ciljem da donacijama ili uz pomoć raznih organiziranih događaja prikupi financijska sredstva za istraživanje i liječenje bolesnika. Prvi humanitarni događaj bio je 2009. kada je u maratonu sudjelovalo preko 3500 biciklista, trkača i hodača koji su prikupili više od milijun dolara za istraživanje. Među trkačima je bio i sam Dempsey, a otad se ista utrka organizira svake godine. Dempsey je u siječnju ove godine kupio Tully Coffee kompaniju za 9,15 milijuna dolara te istu spasio od stečaja, a za koju se natjecao i veliki Starbucks.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image


Ellen Pompeo

Prva velika uloga Ellen Pompeo bila je u filmu  Brada Silberlinga „Ljubav na mjesečini“ (2002.) u kojem je glumila uz bok Susan Sarandon, Dustinu Hoffmanu i Jakeu Gyllenhaalu. Dotad je imala manje uloge u  „In the Weeds“ (2000.) i „Coming Soon“ (1999.). Zanimljivo je da je Pompeo glumila i u filmu „Daredevil“ (2003.), no u finalnoj verziji koja je bila prikazivana u kinima, njezina jedina scena bila je izbačena.

Pompeo je najmlađa od šestero braće i sestara. Majka je preminula od predoziranja tabletama kada je Ellen imala 4 godine, a o cijeloj se obitelji brinuo otac. Lovac na talente otkrio ju je dok je radila u SoHo Bar & Grill restoranu u New Yorku. Prije „Uvoda u anatomiju“ Pompeo je odlazila na audicije za nekoliko serija, no u većini njih nije prošla dalje. Gostujuće uloge imala je u serijama „Zakon i red“ i „Prijatelji“

Pompeo se udala 2007. za producenta Chrisa Iverya na intimnoj ceremoniji u gradskoj vijećnici u New Yorku. Na ceremoniji je bio i gradonačelnik Michael Bloomberg koji je ujedno bio i jedan od svjedoka. Skoro dvije godine kasnije Pompeo je rodila kćer Stellu Lunu Pompeo Ivery. Producenti televizijske kuće ABC nisu htjeli prekinuti snimanje šeste sezone serije zbog Pompeine trudnoće, već su zahtijevali da se glumica što manje prikazuje na ekranu, ili da se snima samo u vrećastim doktorskim kutama kako bi se izbjegao njezin trudnički trbuh.

Iako joj je bio ponuđen kaskader, glumica Ellen Pompeo željela je sama odglumiti najtežu scenu treće sezone kada njezin lik Meredith pada u more s trajektnog terminala, no naposljetku je tu scenu ponavljala nekoliko puta zbog činjenice da se snimala specijalnom „sporo snimajućom“ kamerom i to pod specifičnim kutom snimanja

2011. Pompeo je bila deveta najplaćenija televizijska glumica, koja je u samo jednoj sezoni zaradila 7 milijuna dolara, dok je 2012. zarađivala 9 milijuna dolara po sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Image
Image

"Ova serija mi je pomogla shvatiti koliko je teško postati doktorom. Dvanaest godina školovanja, moraš znati što više o medicini i farmaceutici, napamet znati dijelove tijela, terminologiju na latinskom jeziku i još mnogo toga čak i onda kada te usred noći probude iz najdubljeg sna. Prema mojem mišljenju, doktori zaslužuju biti slavni kao rokeri ili pisci. Nikad se ne bih pretvarala ni da znam desetinu onog što sam naučila kroz seriju, ali sam je kroz nju i Meredith zavoljela. Toliko dugo igram taj lik da se svakodnevno isprepliće s mojim privatnim životom. Ponašam se kao pravi doktor ako netko od mojih bližnjih treba doktora ili u bolnicu. Zanima me što nije uredu, što kažu nalazi i kakvo je doktorovo mišljenje“, izjavila je Pompeo za jedan časopis.

Unatoč svemu, Pompeo ne voli gledati 'doktorske' serije: „Nekoć su me činile tjeskobnima. Pogotovo serija „Hitna služba“ koja se prikazivala godinama. Pogledala sam samo jednu epizodu i nijednu više…“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike