ŠTO SE DOGAĐA? /

Ovo je rampa koja je pala na trajektu 'Supetar' Doznajemo: Suspendiran je prvi časnik!

Image
Foto: Vozači Apsyrtides/ Black domino

Jadrolinija je potvrdila incident i navela da je došlo do tehničkih problema

9.10.2024.
18:30
Vozači Apsyrtides/ Black domino
VOYO logo

Nakon što je RTL Danas prvi doznao da je danas pala rampa na još jednom brodu Jadrolinije i to na brodu "Supetar", doznajemo i da je suspendiran prvi časnik broda.

Podsjetimo, nešto ranije iz Jadrolinije su potvrdili incident te pojasnili da je došlo do tehničkih problema oko hidraulike sustava broda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prilikom pristajanja broda Supetar u luku Brestova, a u redovnoj državnoj liniji Brestova – Porozina, došlo je do tehničkog problema oko hidrauličkog sustava broda. Na brodu je bilo 10 putnika i 6 automobila te su svi iskrcani u skladu s redovnom procedurom, bez ugroze sigurnosti ili materijalne štete. U tijeku je otklanjanje problema i uspostavljanje linije Porozina – Brestova", naveli su u svom odgovoru iz Jadrolinije. 

Neslužbeno doznajemo da je prvi časnik suspendiran jer nije uključio hidrauliku prilikom spuštanja rampe. U WhatsApp grupi "Vozači Apsyrtides/ Black domino" objavljena je i slika broda "Supetar" na kojoj je pala rampa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, trojica pomoraca Jadrolinije poginula su na trajektu "Lastovo" u Malom Lošinju, u kolovozu ove godine. Nesreća se dogodila kada je pala rampa na trojicu pomoraca. Najveća je to tragedija u povijesti Jadrolinije u kojoj su poginuli Boško Kostović, vođa stroja, kormilar Denis Šarić i kormilar Marko Topić, dok je teško ozlijeđen prvi časnik palube Davor Zagorac. Jučer je, pak, u medijime dospio Nacrt izvješća o nesreći na brodu Lastovo i prema tom izvješću za nesreću je odgovoran predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta.

Dodajmo i to da je 31. kolovoza također pala je rampa trajekta Mljet dok je uplovljavao u luku u Supetru. Tada je rampa pala zbog pucanja čelične sajle.

POGLEDAJTE VIDEO Lošinjski vatrogasac o dramatičnim trenucima u trajektnoj luci: 'Zatekli smo užas'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo