plaćeno 27 milijuna kuna / Ovo je obnovljeni Most slobode?! Svuda hrđa, cijevi omotane krpama, dijelovi mosta već su otpali

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ukupna vrijednost radova na Mostu slobode je oko 27 milijuna kuna

17.1.2020.
14:40
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Prije nepunih mjesec dana završena je obnova Mosta slobode u Zagrebu. Trajala je devet mjeseci, radovi su plaćeni 27 milijuna kuna, a most danas, dakle, ni mjesec nakon obnove, izgleda potpuno devastirano! 

Hrđa sa svih strana, kao da obnove nikad vidio nije - cijevi omotane krpama, a dijelovi mosta već su otpali!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je bilo kritika da su skupo plaćeni radovi samo kozmetički, pa i od samog Ministarstva graditeljstva, gradonačelnik Milan Bandić je nakon završetka radova sve to odbacio riječima: „U ovih devet mjeseci izvršili smo sanaciju mosta, što uključuje kompletnu rekonstrukciju ograda, vijenaca te biciklističkih i pješačkih staza. Za četiri godine svih sedam mostova bit će obnovljeno i osvijetljeno kao Hendrixov most te će izgledati kao mostovi na Seini ili Dunavu u Budimpešti.“

Image

Ovo je obnovljeni Most slobode?! Posvuda hrđa, cijevi omotane krpama, a dijelovi mosta već su popadali

Image

Ovo je obnovljeni Most slobode?! Posvuda hrđa, cijevi omotane krpama, a dijelovi mosta već su popadali

Ukupna vrijednost radova na Mostu slobode iznosila je oko 27 milijuna kuna. Uz sanaciju ograda, čeličnih vijenaca i nogostupa na ukupnoj dužini od oko 750 metara, na Mostu slobode je izvedena i kompletna rekonstrukcija svih elemenata pješačkih i biciklističkih staza, otklonjen je dotrajali asfaltni zastor i zamijenjen je visokootpornim betonom, zamijenjeni su stari rubnjaci s granitnom galanterijom, riješen je sustav oborinske odvodnje, uređeni su platoi i ugrađena je hidroizolacija na kolničkim spojevima, pobrojio je nakon završetka obnove pomoćnik gradskog pročelnika za izgradnju Krunoslav Tepeš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva graditeljstva tada su izrazili žaljenje što je „novac poreznih obveznika opet potrošen na kozmetičke zahvate te što nijedan zagrebački most nema plan i program održavanja“. Bandić je odgovorio "da ne želi gubiti vrijeme na takve bedastoće".

Idući na redu za obnovu je Most mladosti, a najavljeno je da bi radovi trebali početi u veljači. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo