OVO JE ČOVJEK KOJI JE OSTAVIO PLAĆU OD 15.000 KUNA I FUNKCIJU: / Ima dvoje djece, nezaposlenu ženu i dva kredita

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Državni tajnik koji je danas podnio ostavku i okrenuo leđa plaći od 15 tisuća kuna, bio je jedini zaposlen u svojoj obitelji, podizao dvoje djece i otplaćivao dva kredita.

20.2.2018.
17:32
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

"Ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i četiri mjeseca u Vladi, kao demograf, mlad čovjek, smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno. I s današnjim danom podnosim ostavku na mjesto državnog tajnika jer država izumire", kazao je danas na konferenciji za medije državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dr. sc Marin Strmota ostavivši u šoku sve prisutne, a vjerojatno i ministricu Murganić, koja je i sama priznala da nije znala što će jedan od njezinih najbližih suradnika učiniti dok je ona predstavljala nove mjere koje su zapravo, kako su svi uočili, stare mjere.

Image
ŠOK U VLADI, DRŽAVNI TAJNIK USRED PRESICE IZNENADA PODNIO OSTAVKU PRED MINISTRICOM: /

'Ovo je sve folklor, država izumire'

Image
ŠOK U VLADI, DRŽAVNI TAJNIK USRED PRESICE IZNENADA PODNIO OSTAVKU PRED MINISTRICOM: /

'Ovo je sve folklor, država izumire'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stari automobil i dva kredita

Strmota je rođen 1985., živi u Zaprešiću, oženjen je i otac dvoje djece. Po struci je doktor znanosti, a titulu je stekao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje je i radio na Katedri za demografiju sve do prelaska u Ministarstvo obitelji.

U svojoj imovinskoj kartici navodi da je član HDZ-a. U Ministarstvu je radio za plaću od 15.771,69 kuna neto, vozi Volkswagen Golf iz 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strmota je naveo i kako ima dva kredita. Oba su podignuta u kunama kod Zagrebačke banke, jedan iznosi 50.000 kuna, dok je drugi u visini 171 tisuću kuna.

Kako je kazao dok je podnosio ostavku, tako je i u imovinskoj kartici naveo - živi sa suprugom koja je nezaposlena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog dovoljan za ostavku

Ni to ni činjenica da su mu i roditelji nezaposleni te da nosi teret dva kredita i podiže dvoje djece Strmotu danas nisu pokolebali da podnese ostavku. Njegovi razlozi bili su jasni.

"Ovo je najgore stanje u Hrvatskoj otkad postoji država i pričati ovako neozbiljno o ovome, ja kao mlad čovjek, kao čovjek Republike Hrvatske, građanin, otac dvoje djece, suprug nezaposlene supruge i dijete nezaposlenih roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom. Hvala vam lijepa", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo