VLADA JAMČI ZA KREDIT / Ovakvi prizori napokon odlaze u povijest: na jesen počinje gradnja nove bolnice u Rijeci!

Stara, derutna i nesigurna - epiteti su koje pacijenti često daju riječkoj bolnici. No, tome bi kroz koju godinu trebao doći kraj. Vlada jamči za kredit od 750 milijuna kuna, pa na jesen ondje počinje gradnja nove bolnice. U prvoj fazi gradit će se dječja bolnica, klinika za ginekologiju te troetažno parkiralište

2.8.2015.
20:30
VOYO logo

Mrlje od prokišnjavanja na zidovima, na hitnom traktu kolica poput muzejskih primjeraka, sve to dio je svakodnevice s kojom se susreću riječki liječnici i pacijenti.

I pacijentima je jasno što je glavni problem riječke bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sredstva za bolnice nema baš. Oni rade s onim što imaju i svaka im čast", kaže Žan.

Sredstva su se napokon pronašla. Vlada je dala jamstva za kredit od 750 milijuna kuna. Tim bi novcem na jesen trebala početi gradnja nove bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, pedijatrija, plus ginekologija i osim toga u projekt ide tehnoekonomski blok i ide troetažno parkiralište", otkriva sanacijski upravitelj KBC-a Rijeka Davor Štimac.

To je tek prva faza gradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je izrazito bitno naglasiti je da postojeći kapaciteti svih lokaliteta KBC Rijeka će moći i dalje funkcionirati za vrijeme izgardnje. Neće doći do poremećaja liječenja pacijenata", tvrdi ministar Siniša Varga.

Nakon prve faze gradnje, zatvorit će se dječja bolnica Kantrida. Plan je prodati njezine nekretnine, a novac dobiven od prodaje uložiti u nastavak gradnje jedinstvene bolnice. Mali pacijenti više neće morati boraviti u derutnim sobama te po suncu i kiši hodati po razbacanim paviljonima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju svi odjeli trebali bi biti objedinjenji na Sušaku. No, tek će se drugi tjedan otkriti rokovi u kojima će se baš svi djelovi ove simulacije pretvoriti u realnost.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo