najveća manifestacija sjeverozapadne Hrvatske / Ovaj vikend svi putevi vode u Štrigovu na Urbanovo

Image
Foto: RTL

Ovaj vikend sve ceste vode u Štigovu, gdje će se održati najveća gospodarsko- turistička manifestacija sjeverozapadne Hrvatske – Urbanovo.

11.5.2016.
11:08
RTL
VOYO logo

Urbanovo 2016. godine višeslojni je događaj podijeljen u tri dijela - Festival pušipela, Dane otvorenih podruma te blagdan Svetog Urbana uz Vinski bal.

Centralni događaj je 8. Festival pušipela koji se održava ovaj vikend, od 13. do 15. svibnja u sportskoj dvorani u Štrigovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz bogat i zanimljiv program Urbanovog, provest će nas David Štampar, mladi vinar i diplominari agronom te predsjednik Društva vinogradara i vinara ‘Hortus Croatiae’.

Što nam sprema ovogodišnje Urbanovo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- U tri dana trajanja festivala, Urbanovo postaje mjesto susreta svih proizvođača vina i vinarske opreme, poljoprivrednih proizvođača, poduzetnika i tradicijskih obrtnika. Pred ulazom u dvoranu, ove godine će se smjestiti OPG proizvođači koji će izložiti svoje kulinarske delicije poput mesa s tiblice, različitih sireva i bučina ulja.

Koliko domaćih vinara nastupa ove godine na Urbanovu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Međimurskih vinara je prijavljeno sveukupno 22, a preko 30 vinara sveukupno. Svaki će od nas prezentirati 5 do 6 sorti vina. Posjetitelji u Štrigovi mogu kušati preko 200 različitih sorti, od pjenušca, ledenih berbi, raznih predikata, klasičnih vina, a bit će u ponudi i odležaniji predikati.

Cijeli razgovor sa Davidom Štamparom pročitajte na portalu eMedjimurje.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo