NITKO NIJE SPREMNIJI OD NJEGA / Ovaj čovjek je hrvatski supervojnik, ovogodišnja pobjeda je posebna: 'Još gora je bila reakcija supruge...'

Međutim, nije samo on ostvario uspjeh na ovom natjecanju, već i svih šest sudionika iz njegove brigade

4.5.2023.
22:11
VOYO logo

Najspremniji hrvatski vojnik ponovno je satnik Ivan Gerenčir (47). On je, naime, u najkraćem roku prošao 36 kilometara dugu zahtjevnu stazu na natjecanju 'Prvi za Hrvatsku' te iza sebe ostavio čak 84 vrhunska vojnika, iz Hrvatske i partnerskih zemalja.

Izvlačenje ranjenika pod paljbom, bacanje ručne bombe, pješačke zapreke, svladavanje kosine užetom te prelazak vodene zapreke…sve to uz opremu i naoružanje od gotovo 20 kilograma morao je proći satnik Gerenčir do titule najboljeg i najbržeg. Pobijedilo je, kaže, iskustvo, a na istom natjecanju pobijedio je i 2021. Jednom je osvojio drugo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnja pobjeda je ipak posebna. Naime, krajem prošle godine Gerenčir se ozlijedio prilikom izlaska iz autobusa - poskliznuo se i slomio kralježnicu. Na informaciju da će ponovno ići na ovo natjecanje, liječnik je, kaže "odmahnuo rukom i rekao - ti si lud".

"Ali, još gora je bila reakcija od supruge", priznaje Gerenčir za Danas.hr RTL-a. "Supruga je…jedno vrijeme je bila tiha misa." Ovaj suprug i otac troje djece trenira pet do šet puta na tjedan, a u vojsci je već 23 godine. Ima i stolarsku radionu za obradu drveta, a bavi se i lovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, nije samo on ostvario uspjeh na ovom natjecanju, već i svih šest sudionika iz njegove brigade. "Osvojili smo prvo, drugo, treće, četvrto, šesto i deveto mjesto. Mislim da to nitko nikad neće premašit", kaže satnik.

Više pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo