izuzetno off-road vozilo / Outlander PHEV – uspjeh kroz naprednu tehnologiju

Image
Foto: PR fotografije

Čak i prije službene hrvatske prezentacije novog Mitsubishi model Outlander PHEV MY16 zakazane za kraj 2015. godine, znakovita je već treća uzastopna pobjeda na jubilarnom 20. Asia Cross Country Rally 2015 (AXCR) u kategoriji Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV). Naime, ponovo je najuspješniji bio upravo Mitsubishi Outlander PHEV MY16 Rally car. Zahtjevne terene sjevernog Tajlanda u duljini od 2.400 km savladao je za nešto više od 40 sati zahvaljujući primjeni napredne Mitsubishi PHEV tehnologije u proizvodnji električnih vozila.

3.9.2015.
10:51
PR fotografije
VOYO logo

Outlander PHEV je premoćno pobijedio u svojoj kategoriji poboljšanim i tehnološki unaprijeđenim sustavom kontrole pogona na sva četiri kotača (4WD) uz primjenu S-AWC (Super All-wheel Control) sustava iz legendarnog Lancera Evolution. Izvanredno ubrzanje ostvareno je optimiziranom spregom pogonskih e-motora, benzinskog motora, generatora, baterija i ostalih PHEV komponenti, bez spomena vrijednih kvarova na tako zahtjevnoj ruti. Ponovo se dokazala pouzdanost Outlandera PHEV kao izuzetnog off-road vozila za sve vrste terena, u što će se uskoro moći uvjeriti i hrvatski vozači.

Image
Foto: PR fotografije

Već u listopadu 2015. Outlander PHEV sudjeluje na novom reliju u Portugalu, uz tehničku podršku direktora Odjela za razvoj električnih vozila Mitsubishi Motorsa, gospodina Yasuo Tanake i njegovog tima inženjera. Po riječima gospodina Tanake, takva su natjecanja idealna prilika za prikupljanje detaljnih podataka o ponašanju vozila u ekstremnim uvjetima. Time Mitsubishi Motors dolazi do korisnih informacija, posebno važnih za razvoj i proizvodnju osobnih vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo