Otvorena glasačka mjesta u BiH i Srbiji

Na području Bosne i Hercegovine u 7 sati otvorena su birališta na kojima hrvatski državljani koji žive u toj zemlji mogu glasovati za zastupnike u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI.

3.12.2011.
13:05
VOYO logo

Pravo glasa u BiH ima oko 264.000 hrvatskih državljana. U toj je zemlji, sukladno odluci Državnog izbornog povjerenstva (DIP), otvoreno trideset glasačkih mjesta i to u gradovima u kojima su sjedišta hrvatskih konzularnih predstavništava u BiH.

Dvanaest biračkih mjesta otvoreno je u Sarajevu gdje glasuju birači iz općina središnje i istočne Bosne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Mostaru je otvoreno jedanaest biračkih mjesta za glasače s područja Hercegovine, u Banja Luci dva za glasače s područja sjeverozapadne Bosne dok će u Tuzli gdje mogu glasovati birači iz općina sjeveroistočnog dijela Bosne biti pet glasačkih mjesta.

Provedene sve potrebne pripreme

Sva birališta u BiH otvorena su do 19 sati a na njima će se moći glasovati i u nedjelju, također od 7 do 19 sati. Hrvatska diplomatsko-konzularna mreža u Bosni i Hercegovini provela je sve potrebne pripreme za provedbu izbora za novi saziv Hrvatskog sabora. U BiH moći će glasovati na trideset biračkih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na teritoriju Srbije otvoreno je šest biračkih mjesta na kojima hrvatski državljani mogu glasovati na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj. U diplomatskim misijama i konzularnim uredima Hrvatske moći će se glasovati danas i u nedjelju, piše HRT.

Ukupno će, prema podacima hrvatskoga veleposlanstva u Beogradu, u Srbiji moći glasovati više od 30.000 hrvatskih građana koji imaju stalno ili privremeno prebivalište u Srbiji, kao i nekoliko stotina hrvatskih državljana koji će na dan izbora biti u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo